Stanomir: Dăncilă vorbește limba relei-credințe. Această guvernare nu mai e de mult în serviciul cetățeanului

Data actualizării: Data publicării:
dancila3

Politologul Ioan Stanomir a comentat, la Digi24, prima reacție a premierului Viorica Dăncilă după incidentele violente de la protestul din 10 august. Aceasta spunea că instuțiile statului au fost atacate și că politicieni care nu au reușit să câștige alegerile încearcă să obțină puterea prin alte mijloace.

„Eu am văzut doar ceea ce s-a întâmplat pe 10 august, la capătul unei seri în care forțele de ordine ale statului au luat la bătaie oamenii pașnici. Nu aș califica-o ca pe o scindare, aș califica-o ca o încălcare inacceptabilă a normelor europene și euroatlantice. Pentru mine e dificil să înțeleg limbajul d-nei Dăncilă pentru că vorbește o limbă proprie, limba relei-credințe. Această guvernare nu mai e de mult în serviciul cetățeanului, ci în serviciul unei persoane al cărei nume îl cunoaștem cu toții care și nu e George Soros, ca să fac o ironie în ton cu dl Dragnea”, a spus Stanomir.

„Putem reține din alocuțiunea d-nei premier faptul că domnia să se încăpățânează să trăiască într-o lume paralelă în care oamenii onești trebuie bătuți, iar jandarmii au dreptul să îi maltrateze pe cetățeni. Pentru unii dintre compatrioții noștri nu este lumea în care doresc să trăiască”, a spus Stanomir.

El a remarcat faptul că premierul nu a făcut nicio referire la cele peste 450 de persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma intervenției jandarmilor, în timpul protestelor diasporei.

„Pentru d-na Dăncilă, cei răniți atunci, cetățenii civili, nu contează. E același tip de înțelegere a lumii pe care l-a dovedit și d-na Carmen Dan când s-a dus să o doar viziteze pe jandarmerița rănită. Iar de cei care au luat gaze în față de la 30 de centimetri nu i-a păsat”, a spus politologul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri