Starea drumurilor, motiv de greva foamei

Data publicării:
protest

Din groapă în groapă. Aşa circulă localnicii din Berzovia pe drumurile din comună, dar şi pe singurul drum judeţean din zonă, care face legătura cu Serbia.

Oamenii se plâng și spun că pentru a străbate șapte kilometri din acest drum au nevoie de nu mai puțin de 45 de minute.

„Face o oră salvarea până la Fizeș, dacă îi cineva cu probleme cu inima, până ajunge salvarea e mort”, spune un localnic.

Pentru că zecile de reclamaţii făcute autorităţilor locale n-au avut niciun rezultat, 12 localnici au luat o decizie radicală: au intrat în greva foamei pe termen nelimitat:

- Morții îi ducem la cimitir în două tractoare, în căruțe, riscăm să îi pierdem pe drum. Nu există niciun drum spre niciun cimitir spre care se poate circula.
- Noi circulăm în mocirlă, sunt oameni care și-au cumpărat mașină și nu și-au văzut-o în curte pentru că nu paote intra cu mașina, nu poate intra cu căruța... Când plouă e dezastru.

Edilul a încercat să le explice oamenilor că sursa problemelor e lipsa de piatră în cariera din apropiere, dar a sfârşit prin a-i ameninţa pe protestatari cu judecata.

N-a lucrat cariera. Eu de mâine voi băga piatră. Cariera nu a avut piatră, ieri a pușcat”, spune Aurel Luca, primarul comunei Berzovia.

Oamenii sunt hotărâţi să continue protestul. Au adus în faţa Primăriei din Berzovia corturi şi cer intervenţia oficialilor de la Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri