Staţiunile unde se poate schia în această perioadă

Data publicării:
partia-Platoul-soarelui-din-Straja 1

 

"Este primul week-end din noul sezon de schi. În staţiunea montană Straja se schiază pe un munte întreg. Se poate pleca din Vârful Straja de la peste 1.800 de metri şi se coboară pe mai multe pârtii care sunt legate între ele până la 800 de metri. Avem două pârtii cu dificultate ridicată, unde se încumetă schiori buni şi avem şi pârtii de începători şi monitori de schi. A nins foarte mult în ultima săptămână şi am folosit şi tunurile de zăpadă. Se poate schia foarte bine, iar instalaţiile de transport pe cablu sunt funcţionale", a declarat Emil Părău, administratorul unui complex hotelier care are în administrare şi mai multe pârtii din staţiunea montană Straja, citat de Mediafax.

Singura pârtie pe care nu se poate schia este cea de sub telegondolă, deoarece traseul acesteia coboară la altitudini mai mici, iar zăpada s-a topit, pe alocuri.

Turiştii au la dispoziţie şi o instalaţie de snow tubing cu o coborâre în curbe de peste 250 de metri.

Turiştii pot ajunge în staţiunea Straja cu maşina din oraşul Lupeni, pe un drum judeţean asfaltat, şoferii fiind însă sfătuiţi să lase maşinile în parcarea păzită de la intrarea în staţiune, în acest mod putând evita incidentele neplăcute, şi să nu se îndepărteze de staţiune şi de zona părtiilor.

"Este periculos ca turiştii să depăşească limita pârtiilor pentru că zăpada este înaltă, nu e bătută şi pot să se accidenteze. Pe pârtii nu e niciun pericol. Alunecă toate bine şi nu este periol de accidentare. Cred că avem peste 3.000 de turişti în staţiune, locurile de cazare sunt în marea majoritate ocupate de vineri", a declarat reprezentantul Salvamont Hunedoara, Andrei Mureşan.

Şi în staţiunea montană Parâng stratul de zăpadă măsoară circa 35 de centimetri şi se poate schia pe trei părtii. Accesul spre staţiunea Parâng se poate face cu telescaunul, din Petroşani, ambele instalaţii de transport pe cablu fiind funcţionale.

În schimb, pe singura pârtie din staţiunea montană Râuşor, din Retezat, nu se poate schia încă, stratul de zăpadă de 30 de centimetri nefiind bătut.


La Rânca, în judeţul Gorj, au venit mii de turişti care au fost întâmpinaţi de vreme bună şi zăpadă de un metru! Aici, sezonul de schi a fost deschis încă de săptămâna trecută.

„Din weekendul actual funcţionează toate cele patru piste de schi de la Rânca. Preţurile la închirieri de schiuri sunt 30 de lei, iar la snow-board de 35 de lei”, spune managerul unui complex turistic.

Dacă nu alegeţi nici schiurile, nici snow-board-ul, puteţi opta pentru clasica săniuţă. Pentru 10 lei pe zi, sania vă asigura distracţie maximă.

Şi la Cavnic, în Maramureş, stratul de zăpadă de pe pârtii are aproximativ 50 de centimetri.

„Pârtiile sunt pe toate categoriile de dificultate, pârtii medii, ușoare, grele. Cele mai multe, evident, 75 la sută sunt ușoare și medii, deoarece cererea este mai mare pe acestea”, afirmă administratorul unui domeniu de schi din Cavnic.

În acest moment, la Cavnic se poate schia pe numai un kilometru de pârtie, iar pentru o tură cu teleschiul, turiştii trebuie să plătească 30 de lei.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri