Statul caută un nou constructor pentru terminarea autostrăzii Nădlac-Arad

Data publicării:
29032013-2013-04-15-13h03m04s230

Lucrările la cei 22 de kilometri de autostradă s-au oprit în toamna anului trecută. Nici jumătate din constructie nu este gata, iar proiectul include şi construcţia unui drum de de şase kilometri şi jumătate între DN7 şi viitoarea autostradă. Iniţial, lucrările ar fi trebuit să fie gata luna aceasta, dar ,odată cu rezilierea contractului, termenul a fost prelungit.

Anul trecut în noiembrie, în plină campanie electorală Guvernul promitea că am putea circula pe Autostrada Nădlac-Arad până la finalul anului 2013. Şase luni mai târziu autostrada încă nu are un constructor, iar despre un nou termen pentru finalizarea lucrării încă nu se poate vorbi.

Acum, statul caută un nou constructor, iar cei interesaţi pot depune ofertele până la începutul lunii iunie. Câştigătorul licitaţiei va trebui să termine lucrarea în cel mult un an de la atribuirea contractului. Va urma o perioadă de patru ani de garanţie.

Autostrada 1 va fi gata integral din Bucureşti până la Nădlac abia peste cinci ani. Dar asta numai dacă până atunci se va lucra şi pe celelalte tronsoane rămase.

Sunt patru loturi din această autostradă pentru care au fost organizate licitaţii de atribuire în luna august 2012. Din cauza contestaţiilor repetate, desemnarea câştigătorilor este aşteptată de aproape opt luni. La acestea se adaugă cel mai dificil tronson de realizat: 116 kilometri de autostradă care va traversa munţii şi va lega Sibiul de Piteşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri