Steagul roșu, ignorat de turiști. Salvamar: Sunt inconştienţi

Data publicării:
steag rosu

În unele zone de pe litoral vântul a suflat chiar şi cu 50 de kilometri pe oră, aşa că valurile s-au format rapid. Deşi steagul roşu arborat de către salvamari flutura pe toate plajele, turiştii n-au stat prea mult pe gânduri şi s-au scăldat în mare.

Aproape de ţărm valurile atingeau un metru şi jumătate. Un tânăr de 23 de ani a ignorat însă atenţionarea salvamarilor şi s-a aventurat în larg. Nu a ajuns prea departe că a fost înghiţit de ape. Norocul lui a fost că salvamarii au ajuns repede la el.

Am avut un caz, preluat de ambulanţă, un tânăr de 23 de ani. Şi-a dat ochii peste cap. A înghiţit prea multă apă, i s-a făcut rău, nu-şi simţea picioarele. În cinci minute am avut șase intervenţii în această zona, pe o parte şi pe altă a pasarelei. Oamenii sunt inconştienţi”, a susținut Victor Fedul, seful salvamarilor.

Este a doua zi consecutiv când vântul îi determină pe salvamari să arboreze steagul roşu care interzice scăldatul. Totuşi, cine ignoră avertismentul nu este sancţionat în vreun fel, ci intră în mare pe proprie răspundere.

Acesta a fost şi cazul unui bărbat de 38 de ani care vineri a murit înecat. Curenţii puternici au fost la un pas să îi doboare şi pe salvamarii care au sărit în ajutorul lui.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri