Stelian Tănase: Cât timp sunt la TVR nu voi apărea la TV, nu voi avea emisiuni

Data publicării:
TVR-1

Noul director interimar este cunoscut ca om de televiziune. Este doctor în filosofie, scriitor, eseist, istoric şi politolog. Între 1992 şi 1996 a avut un mandat de deputat ales pe listele Convenţiei Democratice. Reputaţia sa de scriitor şi istoric i-a convins pe cei din Comisiile de Cultură că poate conduce televiziunea publică. Stelian Tănase nu a venit cu un proiect concret, dar a promis independenţă editorială şi mai multă cultură la postul public.

„Cât timp sunt la TVR nu voi apărea la TV, nu voi avea emisiuni, ceea ce e un sacrificiu pentru că eu din asta trăiesc”, a afirmat Stelian Tănase.

Preşedintele Comisiei de Cultură Georgică Severin a avut o cerere specială pentru Stelian Tănase înainte de a-i da votul.

„Va rog să analizaţi, să îndreptaţi, să îl eliminaţi pe Pufulică”, a declarat acesta.

Oaia Pufulica este mascota postului public TVR 3, care le-a fost prezentată telespectatorilor la relansarea canalului, moment care a creat un scandal imens. În ceea ce priveşte independenţa editorială, Stelian Tănase nu era convins, în urmă cu doar trei zile, că aşa ceva este posibil. Într-o postare pe blog, el afirma afirma că persoana care va conduce TVR va trebui să sprijine activ campaniile electorale ale USL.

„Asta credea Tănase. Eu am afirmat şi afirm că noul preşedinte al TVR nu va trebui să facă altceva decât să modernizeze şi să credibilizeze o instutie publică”, a spus Crin Antonescu.

Stelian Tănase a mai promis aleşilor că va restructura televiziunea, dar doar după ce va fi director general cu drepturi depline.

Problema este dacă atât timp cât sunt interimar pot face aceste restructurări. Dupa interimat le voi face foarte repede, chirurgical”, a anunțat acesta.

Potrivit legii, un director interimar are aproape aceleaşi atribuţii ca unul general. Singura limitare se referă la angajările de personal, care pot fi făcute doar pe o perioadă determinată, nu mai lungă decât mandatul directorului interimar. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri