Stelian Tănase, demis de la conducerea TVR. Irina Radu, numită șef interimar

Data publicării:
stelian tanase inquamphotos crop

 

Foto: Facebook

ACTUALIZARE. Irina Radu a fost votată de plenul Parlamentului director interimar al TVR.

Risc foarte mult, dar o fac pentru colegii mei și pentru mine. TVR m-a făcut ceea ce sunt. Vorbeau parlamentarii de planuri. E aberant de la o zi la alta să spui că ai planuri. Sunt în Comitetul Director și din această poziție aveam un anumit tip de planuri. Din noua poziție, planurile se vor schimba. Atenția mea se va concentra mai mult pe schimbarea legii și pe lucrurile care contează enorm în posibilitatea de a ne desfășura activitatea", a spus ea după votul din Parlament.

Îmi doresc să fim ceea ce trebuie și ceea ce așteaptă lumea de la TVR. Telespectatori, în primul rând, și abia apoi politicieni”, a adăugat ea.



ACTUALIZARE 12.00. Irina Radu a fost numită director interimar al televiziunii publice.

Irina Radu este coordonator cu atribuții de director în Direcția Programe. A fost editor la Monitorul de Iași, apoi editor și prezentator la TVR Iași. Din 1993 lucrează în cadrul TVR, întâi ca producător și prezentator, apoi ca director pentru evenimente speciale. A plecat în 2006 de la televiziunea publică, pentru a lucra la alte posturi de televiziune, și s-a întors în TVR în 2012.

Conform declarației de avere, Irina Radu are un teren intravilan de 320 metri pătrați, cumpărat în 2004, o casă de locuit de 300 metri pătrați, cumpărată în 2004, și un VW Golf. Nu are nici conturi bancare, nici datorii, iar venitul anual încasat este de 98.071 lei. 



ACTUALIZARE 11.30. Surse: Irina Radu urmează să fie audiată de urgență în Parlament, pentru a prelua funcția de director interimar al TVR.


222 de parlamentari au votat împotriva raportului, iar 115 – pentru.

Comitetul liderilor din parlament trebuie să propună un nou consiliu de administrație, care urmează să fie votat, cel mai probabil, săptămâna viitoare. Surse politice spun că președinte interimar ar urma să fie numită Irina Radu, membru al consiliului de administrație al TVR.

Lui Stelian Tănase, directorul proaspăt demis al televiziunii publice, i se reproșează că, deși a existat un plan de redresare a TVR, acesta nu a fost respectat.

În continuare televiziunea publică adună datorii. La finalul anului 2014 TVR avea o datorie de 700 de milioane de lei, dintre care peste 400 de milioane la bugetul de stat.

Stelian Tănase ocupa funcția de director TVR din decembrie 2013.

Înainte de votul din plen, Stelian Tănase a dat vina pe imixtiunile în politica editorială pentru audiența scăzută a TVR.

Am asistat într-un an și jumătate la nenumărate acțiuni de imixtiune în politica editorială a TVR care au avut impact negativ asupra audiențelor și asupra situației economice a TVR. Vă mulțumesc și îi doresc succesorului meu mai mult succes decât am avut eu la conducerea TVR”, a spus Stelian Tănase.

În 2013 am avut o discuție cu actualul director general, care mi-a jurat într-un mod foarte slugarnic că va face tot ce trebuie la TVR, face reforme, reduce personalul. Bineînțeles că după ce l-am pus în funcție a uitat, și PNL nu l-a votat atunci, acum îl iubește, a uitat tot și și-a văzut de treburile lui. Nu-l cred pe Tănase, pentru că l-am prins de atâtea ori cu minciuna, că venea la mine în birou și mă ruga toate cele, și după aceea la TV toate cele, de aceea nu-l cred”, a spus, pe de altă parte, premierul Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri