STS a trimis către ISU Constanţa o arie de căutare de 6.500 de hectare în cazul bărbaţilor rătăciţi ieri

Data publicării:
camp zapada mediafax

 

(FOTO - Mediafax)

Conform raportului, primul apel de la 112 primit în dispeceratul ISU Constanţa a fost la 9.03.

„De la acel moment dispecerul ISU Constanța solicită sprijin de la autorități locale din zonă și repere de la alți operatori economici, care să ajute la localizarea exactă a celor două persoane – existența vreunor stâlpi de înaltă tensiune, a unor canale de irigații, etc. Totodată, în zonă a fost trimis un prim utilaj pentru căutarea celor două persoane”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul de Interne.

La ora 9.19, dispecerul ISU Constanța a luat legătura cu cele două persoane, aceștia fiind îndrumați spre cel mai apropiat reper – un stâlp de înaltă tensiune aflat în zonă.

La ora 9.29, dispecerul ISU Constanța a accesat aria de căutare pusă la dispoziție de către STS încă de la momentul primului apel – de aproximativ 6.508 hectare - solicitând STS restrângerea acesteia, fapt ce nu a fost posibil.

La ora 9.21, dispecerul ISU Constanța a contactar Transelectrica, iar la 9.35 a aflat care este poziționarea cu date GPS a stâlpului de înaltă tensiune lângă care se aflau cele două persoane

căutate, punct aflat în interiorul ariei de căutare pusă la dispoziție de către STS.

În acest context, începând cu ora 9.45, pe lângă utilajul trimis inițial în teren, au fost alertate formațiunile de pompieri, jandarmi, polițiști și personal medical al serviciului de ambulanță.

Misiunea de căutare a presupus inclusiv deplasarea pe jos, pe câmp, prin zăpadă, pe o distanță de aproximativ 6,5 kilometri.

La ora 12.15, cele două persoane au fost găsite, starea lor medicală fiind bună, potrivit sursei citate.

„Pentru evitarea oricăror disfuncții privind comunicarea operativă dintre instituțiile cu atribuții legale în gestionarea situațiilor de urgență, odată cu înființarea Departamentului pentru Situații de

Urgență, procedurile de cooperare dintre structurile MAI şi late autorităţi sau institutţii din afara MAI sunt în curs de reanalizare, simplificare şi clarificare. În acest sens, o echipă din cadrul IGSU se va deplasa la ISU Constanța, unde va verifica punctual modul în care au fost puse în aplicare

procedurile comune de intervenție la acest eveniment”, precizează MAI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri