Studenţii au zi liberă pe 10 decembrie, după alegerile legislative

Data publicării:
tineri 20tanara 20job 205311724 20mediafax 20foto 20silviu 20matei-36802

O solicitare în acest sens a fost transmisă miercuri premierului Victor Ponta deAlianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România.În urma unor discuţii cu ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, în şedinţa de Guvern de marţi, solicitarea a fost aprobată.

Centrele de învăţământ vor stabili procedura de recuperare a cursurilor în baza regulamentului instituţiilor universitare.

ANOSR solicitase de asemeneagratuitate pentru studenţi pe mijloacele de transport în comun în perioada 7-10 decembrie.„Nu s-a pus în discuţie gratuitatea pe mijloacele de transport”, a declarat în acest sens purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu.

Reprezentanţii alianţei studenţeşti au acuzat că prevederile legii electorale „îngrădesc posibilitatea de exercitare a dreptului de vot pentru sute de mii de studenţi români care studiază în altă localitate sau au venit la studii din altă ţară” şi că, dacă Guvernul nu aproba măsurile propuse, studenţii „vor fi nevoiţi să facă eforturi financiare considerabile”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri