Studiu de fezabilitate de 400.000 de euro pentru semaforizarea a 52 de intersecţii şi 62 de treceri de pietoni din Capitală

Data publicării:
sema

Siguranța traficului este importantă și pentru apărarea vieții nu trebuie gândită în termeni de bani. Acesta pare a fi motto-ul Administraţiei Străzilor Bucureşti cu aceste studii de fezabilitate.

Suma este, totuși, uriașă doar pentru studii de fezabilitate. Mai ales că e vorba de soluții tehnice pentru semaforizarea a 52 de intersecţii şi 62 de treceri de pietoni din Capitală.

Câștigătorul care va fi ales va trebui să facă unele analize despre cum să se facă semaforizarea, echipamentele necesare pentru dirijarea circulaţiei şi poziţionarea acestora. Și să facă o estimare a costurilor pentru implementarea proiectului.

Contractul va fi unul pe doi ani. Iar dacă doar studiile de fezabilitate costă 400.000 de euro, la semaforizarea efectivă, suma mai trebuie urcată de câteva ori.

Pentru semaforizarea a 90 de interesectii din Iasi, UTI a încheiat un contract de 15 milioane de euro, în vara anului trecut.

Aceeași firmă se ocupă și de mentenanța semafoarelor în București în baza unui contract de 4 milioane de euro.

Administrația Străzilor din București are un buget de aproape 120 de milioane de euro în 2014. Numai pentru studii de fezabilitate este prevăzut peste un milion de euro. Asfaltările și diverse lucrări vor înghiti aproape 100 de milioane de euro în acest an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri