SUA și Canada, paralizate de vremea rea

Data publicării:
2612 20sua-40521

Nu mai puţin de 15 tornade s-au produs în ziua de Crăciun, din Texas până în Alabama, unde peste 23 mii de locuinţe au rămas în beznă. În alte zone, zăpada şi poleiul le dau mari bătăi de cap şoferilor.

În Oklahoma, au fost zeci de accidente, iar o ciocnire în lanţ în care au fost implicate 21 de vehicule s-a soldat cu 12 răniți. Autorităţile au făcut apel la conducătorii auto să renunţe la deplasări.

Dacă în regiunile din Vestul Mijlociu a nins, în sud a plouat torenţial, iar la Atlanta a fost ceaţă deasă. Iar problemele nu se opresc aici. Opt state sunt sub alertă de ninsoare, într-una dintre cele mai aglomerate zile ale anului, când milioane de americani se întorc acasă după vacanţa de Crăciun.

Mai la sud, în Mississippi sunt aşteptate furtuni puternice, cu rafale de vânt de peste 120 de kilometri pe oră şi ploi torenţiale.

Şi în Canada se anunţă din nou zăpadă şi viscol. Localnicii abia au reuşit să cureţe zăpada, după ninsorile abundente de la sfârşitul săptămânii trecute, în Ontario şi Quebec.

În Quebec, echipele de intervenţie încă mai lucrează la restabilirea alimentării cu energie electrică pentru mii de consumatori rămaşi fără curent din cauza viscolului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri