Subfinanţare. Statul are bani pentru modernizarea a doar 11 kilometri din centura Capitalei

Data publicării:
0302 20centura 20capitalei-47372

Şoferii circulă pe şoseaua ce înconjoară Bucureştiul cu numai 35 de kilometri pe oră. Viteză care se va menţine şi anul acesta, pentru că lucrările începute în urmă cu peste cinci ani au rămas fără fonduri.

"Este nefiresc ca Bucureştiul, capitala României, să nu beneficieze în 2013 de un inel de centură măcar la două benzi", spune Augustin Hagiu, consultant în transporturi.

Pentru a vedea cum se circulă pe această şosea, reporterul Digi24 a făcut un mic experiment: un tur complet al centurii Capitalei, în lungime de 72 de kilometri. Chiar dacă a fost weekend, distanţa a fost parcursă în mai bine de două ore, adică dublu faţă de cât ar fi normal, deoarece în anumite porţiuni limita de viteză este de doar 40 km/h.

Zonele în care se circulă cel mai greu sunt între Autostrada 1 şi Autostrada 2, dar şi între A2 şi A3. De departe însă, campioana aglomeraţiei este intersecţia din dreptul localităţii Domneşti.

În total, centura rutieră a Capitalei are 72 de kilometri lungime. Doar 20 de kilometri au fost modernizaţi. Pentru restul sunt semnate deja 5 contracte. Dar toate aşteaptă bani pentru reluarea lucrărilor abandonate anul trecut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri