Sulfina Barbu: Acțiunea DNA în cazul Iordache, un semnal de alarmă pentru toți beneficiarii de bani UE

Data publicării:
29112012 20m 20sulfina 20impartial-36039

Învitată în ediția de joi seară a emisiunii „Imparțial”, Sulfina Barbu, fost ministru al Mediului, a salutat acțiunea procurorilor anticorupție în ceea ce-l privește pe omul de afaceri Nelu Iordache și compania Romstrade.

Omul de afaceri este acuzat de deturnarea a șase milioane de euro primiți de la compania de autostrăzi. A fost o zi cu percheziții şi mascați la Romstrade și Blue Air, o întreagă poveste, însă ne vom opri asupra banilor și asupra drumului lor în ceea ce constituie această acuzație de deturnare de fonduri.

„Sigur că este de salutat (acțiunea DNA – n.r.) pentru că până acum suspiciunile erau asupra funcționarilor publici, a celor din ministere, a politicienilor, dar vedem că banii europeni și ar trebui și banii din buget, tot ce înseamnă fonduri publice, pentru că și banii europeni sunt fonduri publice, să fie urmărite până la actul final, și anume implementarea proiectului. Dacă discutăm de implementarea proiectului, acolo sigur sunt firme private, care au obligația să implementeze, să execute lucrările pentru care au câștigat licitațiile”, a declarat Sulfina Barbu la „Imparțial”.

„Deci nu este joacă, trebuie să fie un semnal pentru toată lumea și e foarte bine că avem o astfel de acțiune, că banii trebuie folosiți exact pentru ceea ce a fost câștigat contractul respectiv. Înțeleg că aici banii încasați pentru lucrări nu au fost plătiți pentru subantreprenori și au fost folosiți prin firme ale respectivului inculpat, pentru că sunt suspiciuni asupra dumnealui, înșeleg prin alte firme. Lucru care este împotriva legii, clar, și atunci e foarte bine că până la implementare lucrurile sunt verificate, controlate și trebuie să respecte toată lumea”, a declarat Sulfina Barbu.

DNA a intrat joi „cu buldozerul” în Romstrade mai ceva ca pe autostrada Arad-Nădlac, de acolo de unde Nelu Iordache a fost scos „în șuturi”. Pentru că, așa cum susțin organismele antifraudă europene, Iordache s-a jucat cu focul în jurul banilor veniți de la Bruxelles și „s-a fript”. În această chestiune se vorbește chiar de o posibilă complicitate printre autoritățile statului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri