Sunt audieri la Poliţia Capitalei legat de violenţele din Piaţa Victoriei

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - PROTEST - DIASPORA - 10 AUGUST
Incidente la protestul diasporei, in Bucuresti, Vineri, 10 August 2018. Inquam Photos /

Şase persoane sunt audiate sâmbătă seară la Poliţia Capitalei cu privire la violenţele de vineri seară din Piaţa Victoriei. Până acum au fost audiaţi, în total, 19 oameni.

BUCURESTI - PROTEST - DIASPORA - 10 AUGUST
Inquam Photos / Florin Ababei

Potrivit Poliţiei Capitalei, la acest moment procurorii de la Parchetul Tribunalului Bucureşti şi poliţiştii de la Serviciul Omoruri audiază şase persoane cu privire la violenţele de vineri seară din Piaţa Victoriei.

Audierile au loc la sediul Poliţiei Capitalei.

"Anterior, de la momentul producerii evenimentului, au fost audiate alte 13 persoane cu privire la incidentele menţionate. În paralel cu aceste activităţi au fost analizate înregistrările realizate de mass-media. Activităţile desfăşurate au ca scop stabilirea identităţii celor prezenţi în zona producerii agresiunii şi a acţiunilor desfăşurate  de aceştia", a transmis Poliţia Capitalei sâmbătă seară.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat sâmbătă seară că 64 de echipe operative formate din poliţişti şi procurori lucrează pentru identificarea autorilor violenţelor de la mitingul de vineri seară din Piaţa Victoeiei. Ea a spus că este o activitae complexă şi se derulează cu sprijinul Institutului Naţional de Criminalistică.

De asemenea, Parchetul Tribunalului Bucureşti a anunţat că în urma incidentelor din Piaţa Victoriei se face urmărirea penală într-un dosar de ultraj asupra a doi lucrători de jandarmerie, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor (sustragerea unei arme) şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. De asemenea, în trei dosare înregistrate la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 se efectuează urmărirea penală pentru ultraj, respectiv tulburarea ordinii şi liniştii publice, ca urmare a unor sesizări formulate de către Direcţia Generală de Jandarmi Bucureşti, în timp ce la Poliţia Sectorului 1 sunt înregistrate mai multe cauze privind infracţiunea de distrugere.

Şi Parchetul General a anunţat sâmbătă că procurorii militari s-au sesizat din oficiu şi au înregistrat dosar penal cu privire la modul de intervenţie a jandarmilor şi la incidentele petrecute la manifestaţia din Piaţa Victoriei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri