Suporterii maghiari au plecat către Ungaria. Jandarmii au reţinut mai mulţi suporteri români care aveau în posesie sticle incendiare

Data publicării:
imagini sticle retinuti 1

 

Suporterii maghiari au plecat către ţară, după meciul România - Ungaria, scor 3–0. Fanii echipei oaspete au fost transportați de la stadion direct la Gara de Nord, de unde trenul a plecat la ora 1:30. Între timp, percheziţii ale jandarmilor au scos la iveală circa 20 de sticle incendiare aflate în posesia mai multor suporteri români aflaţi în zona stadionului Dinamo - Ştefan cel Mare. 

Actualizare ora 1:30 Susţinătorii echipei naţionale a Ungariei au plecat către casă, cu trenul de ora 1:30. Cu capetele plecate, trişti după înfrângerea suferită, au urcat în vagoane la ora stabilită. Un singur incident a mai avut loc, potrivit echipei Digi24 aflate la faţa locului. Chiar înainte de plecarea garniturii, un suporter a aruncat cu o petardă pe peron.

Actualizare ora 0:46 Primul grup de suporteri maghiari a ajuns la Gara de Nord.

Actualizare ora 0:09 Mai multe sticle incendiare au fost descoperite în posesia unui grup de microbişti români aflaţi în zona stadionului Dinamo - Ştefan cel Mare. Jandarmii au descoperit cel puţin 20 de dispozitive incendiare.

-----------------

Jandarmii au luat măsuri de precauție în urma violențelor în care au fost implicați fanii echipei naționale a Ungariei din Centrul Vechi al Capitalei și din Gara de Nord.

După meci, suporterii unguri au rămas pe stadion până când fanii români au părăsit Arena Națională. Suporterii unguri sunt transportați de pe Arena Națională direct la Gara de Nord cu 14 autobuze puse la dispoziție de RATB.

Trenul care se întoarce în Ungaria a plecat din Gara de Nord la ora 1:30.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a menționat că MAI a luat toate măsurile pentru a ține situația sub control.

Microbiştii unguri veniţi să îşi susţină naţionala au devastat o stradă din Centrul Vechi al Bucureştiului. Au aruncat petarde, sticle și scaune chiar înspre jandarmi. Confruntări au avut loc şi în Gara de Nord, după sosirea unui tren cu peste 900 de suporteri din Ungaria. Jandarmii au fost nevoiţi să folosească fumigene ca să-i liniştescă pe suporterii violenţi.

Violențe au avut loc și în cursul nopții între suporterii unguri și suporterii români. Cinci cetăţeni maghiari şi un român au fost amendaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri