Video Incendiul de la blocul din Constanța ar fi fost provocat de doi copii. Noi imagini arată cât de dramatică a fost situația

Data actualizării: Data publicării:
un barbat fuge in timp ce in spatele sau are loc o explozie
Noi imagini de pe camerele de supraveghere dovedesc violența incendiului care a izbucnit în parcarea din subsolul unui bloc din Constanța Foto: captură video Digi24

Incendiul care a cuprins noaptea trecută parcarea din subsol și un bloc de locuințe din Constanța ar fi fost provocat de doi copii, potrivit unor surse apropiate anchetei citate de corespondentul Digi24 la Constanța. Minorii ar fi fost identificați, au 13 și respectiv 15 ani și ar fi recunoscut în fața anchetatorilor că s-ar fi jucat cu niște petarde în parcarea care a luat foc.

ACTUALIZARE ORA 22:45 Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța confirmă că au fost audiați doi minori, de 13 și 15 ani, în cazul incendiului din cartierul „Kilometrul 4-5” și anunță că minorul de 15 ani a fost reținut.


Știrea inițială:

Poliția a deschis o anchetă pentru distrugere prin incendiere și vătămare din culpă.

Deocamdată, nu se poate lua nicio măsură împotriva celor doi copii. Doar cel de 15 ani ar putea răspunde penal, dar asta după o expertiză psihiatrică ce ar urma să stabilească dacă avea sau nu discernământ.

În imagini de pe camere de supraveghere, se vede cum cei doi băieți fug din parcare, iar la scurt timp are loc explozie

Incendiul a izbucnit la ora 1:00 noaptea, în subsolul blocului. Peste 100 de locuitori panicați au fost evacuați ulterior din bloc.

Citiți și: Incendiu în toiul nopții într-un bloc din Constanța. Martorii povestesc despre coșmarul prin care au trecut

În total, 37 de mașini au fost afectate de flăcări și 35 de apartamente. Din fericire, nu s-a înregistrat niciun deces, dar nouă persoane au ajuns la spital - 7 adulți și 2 copii, cei mai mulți intoxicați cu fum. O singură persoană a rămas internată, un bărbat care a suferit arsuri de gradul II pe 7 la sută din suprafața corpului.

Între timp, au apărut și noi imagini de la incendiul care a izbucnit noaptea trecută într-un bloc din Constanţa. Disperați, locatarii au încercat să-și salveze mașinile din parcarea cuprinsă de flăcări. În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede cum un bărbat scapă ca prin minune din calea flăcărilor. Apoi, cel mai probabil, a rămas fără oxigen și s-a prăbușit pe trotuar. Imaginile dovedesc totodată și violența exploziei, se vede cum bucăți desprinse din mașini sau chiar din tencuiala blocului sunt proiectate peste 10 metri pe partea cealaltă a străzii. Iată:

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri