Surse: Parchetul Militar cere identificarea jandarmilor care au avut indicativul ascuns de benzi negre. Și numărul lor

Data actualizării: Data publicării:
2
Captură Passport Productions

Procurorii militari au solicitat Jandarmeriei identificarea jandarmilor care au avut, la protestul din 10 august, indicativul de pe cască ascuns cu benzi de culoare neagră. De asemenea, anchetatorii vor să știe, potrivit unor surse citate de G4Media, numărul acestora.

2
Captură Passport Productions

Citiţi şi: Dezinformare de stat. Cum s-a dat cu gaze în relaţia cu partenerii strategici

Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General a solicitat informații Jandarmeriei și cu privire la motivele pentru care unii jandarmi prezenți la protestul din 10 august au avut indicativul ascuns. A fost o strategie individuală sau una instituțională, caz în care ar fi o dovadă a premeditării intervenției brutale a forțelor de ordine?, arată G4Media.

Detaliile despre ascunderea indicativelor au fost scoase la iveală la o săptămână de la protest, de către jurnaliștii de la Passport Productions.

„În imagine jandarmi în acțiune, la ora 16:30, cu numerele de identificare de pe caschete acoperite cu bandă adezivă neagră. Aceștia nu arată deloc ca oameni de toată isprava care lucrează în slujba cetățeanului și nu au nimic de ascuns”, au susținut ziariștii.

De astăzi se reia ancheta la Parchetul General, la secția Parchetelor Militare, pentru că a fost depusă o plângere penală care o vizează pe șefa MAI, Carmen Dan, și numai acești procurori pot investiga un demnitar de rangul unui membru al executivului.

Parchetul așteaptă încă documente de la Jandarmerie, inclusiv raportul prezentat de ministrul de Interne.

Până duminică seara au fost depuse aproape 300 de plângeri împotriva Jandarmeriei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri