Surse: Preotul Visarion Alexa e vizat de alte 5 plângeri pentru agresiune sexuală

Data actualizării: Data publicării:
Visarion Alexa iese pe ușa poliției
Peotul Visarion Alexa. Foto: Inquam Photos/George Călin

Noi acuzații de agresiune sexuală i-au fost aduse preotului Visarion Alexa. Mai multe surse au declarat pentru Digi24 că există în acest moment alte cinci pângeri împotriva lui, iar incidentele ar fi avut loc în ultimii ani.

ACTUALIZARE 12.00 Tribunalul Bucureşti a respins cererea procurorilor de arestare preventivă a preotului Visarion Alexa, acuzat că agresat sexual o femeie. Acesta urmând să rămână sub control judiciar pentru 60 de zile.


Visarion Alexa se află sub control judiciar, dar procurorii sunt nemulțumiți de această măsură, pe care o consideră prea blândă, și au cerut ca preotul să fie arestat. Preotul nu a făcut nici de această dată nicio declarație.

Visarion Alexa, fost paroh al Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Capitală a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile după ce o enoriașă l-a acuzat că a agresat-o sexual în curtea bisericii, după spovedanie.

Arhiepiscopia Bucureştilor a anunțat că face o anchetă în acest caz și că preotul a fost suspendat „de la slujirea preoţească”.

Preotul și-a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat și în stenogramele devenite publice. A refuzat să ofere însă detalii amănunțite și a invocat faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reținut în declarații.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri