Surse: Sorin Oprescu și-a administrat mai multă insulină decât avea nevoie

Data publicării:
sorin oprescu adus la spitalul universitar digi24 26 septembrie 2015-1

Potrivit unor surse medicale din Institutul Naţional de Diabet, Sorin Oprescu are probleme grave de sănătate deoarece, în perioada cât a fost în arest, şi-ar fi administrat o cantitate mai mare de insulină decât avea nevoie. Într-un comunicat, Poliţia Capitalei precizează că edilul suspendat al Bucureştiului a urmat tratamentul pentru diabetul de care suferă, numai sub supravegherea medicilor.

Viorel Mocanu, avocatul lui Sorin Oprescu: „Se făcea într-un cabinet, nu că i-ar fi făcut-o un asistent sau un doctor de-acolo. Problema se pune în felul următor: dânsul şi-a mărit doza de insulină compensând regimul alimentar pe care nu-l avea, plus ceilalţi factori care au dăunat, până a ajuns într-o situaţie critică".

Specialiştii spun că suplimentarea dozei de insulină trebuie făcută cu mare atenţie. Un lucru pe care Sorin Oprescu, de profesie medic, ar fi trebuit să-l ştie.

Cristian Serafinceanu, medic diabetolog: „Să spunem că are dimineaţă o glicemie de 180, nu-şi administrează acum o cantitate mai mare de insulină rapidă, ca să-i scadă glicemia, asta este o greşeală. Trebuie să-şi ajusteze doza din seara următoare, ca să aibă a doua zi o glicemie bună”.

Dacă nu se ţine cont de aceste reguli, efectele pot fi extrem de grave.

Cristian Serafinceanu, medic diabetolog: „Pot să apară ecufene, adică zgomote în urechi, sau fosfene, ca nişte scântei, aşa, în faţa ochilor. Confuzie şi până la coma glicemică, care înseamnă pierderea conştienţei”.

În acest moment, Sorin Oprescu se află internat la Institutul de Diabet din Bucureşti, unde starea sa de sănătate e monitorizată atent de medicii. Potrivit avocaţilor, primarul suspendat al Capitalei va fi transferat, la începutul săptămânii viitoare, la Institutul de Oncologie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri