Suspecţii crimei din Mediaş, arestaţi preventiv

Data actualizării: Data publicării:
RECIDIVIST CRIMA MEDIAS

Principalul suspect în cazul crimei din Mediaş, un recidivist eliberat mai devreme din închisoare, pentru că a beneficiat de legea recursului compensatoriu, a fost arestat preventiv luni seară. Judecătorii au luat aceeaşi decizie şi în cazul altor doi bărbaţi - unul e acuzat tot de omor, iar celălalt, de loviri şi alte violenţe. Individul care a înjunghiat mortal un tânăr de 25 ani a ieşit din penitenciar acum mai puţin de un an - fusese condamnat pentru tentativă de omor deosebit de grav.

Camerele de supraveghere au suprins scenele înfiorătoare prin care tânărul de 25 de ani a trecut înainte să moară. Pe imagini se vede cum bărbatul încearcă să scape de doi indivizi. În fuga sa, se împiedică şi cade la pământ. Unul dintre indivizi îl loveşte cu pumnii şi picioarele

Conflictul izbucnise însă ceva mai devreme chiar în club. Pe imagini se observă cum un grup de zece indivizi intră în local, dând impresia că şi-au stabilit dinainte victimele pe care urmau să le atace. S-au luat la harţă cu un alt grup de bărbaţi. După ce s-au bătut cu pumnii şi picioarele, indivizii au început să arunce cu scaunele din încăpere. De acolo, scandalul s-a mutat în stradă.

"Acea înjunghiere în zona coapsei care a vizat artera femurală, nu poate fi invocată, în instanţă, în opinia lui fiind doar de a-l speria pe omul respectiv. E recunoscut şi se ştie public că acea zonă e extrem de vulnerabilă. Artera femurală e unul dintre cele mai mari vase de sange din corpul omenesc şi secţionarea ei duce aproape în 10-15 min la deces", Dan Antonescu, specialist criminolog .

Specialiştii susţin că atacatorul a ştiut exact ce face.

"Aici e vorba de lipsa de profesionalism în ochii celor vătămaţi, am ales numai violenţa, cine se uită azi? Parcă era o lege în România cu brăţări de urmărire. Ce s-a întâmplat, de ce nu se aplică? E un element de control şi de descurajare", Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe

Recidivistul, condamnat pentru mai multe fapte de o violenţă extremă, a fost eliberat în baza legii recursului compensatoriu.

"E un proces care continuă până în 2022 şi e vorba de peste 13.000. Toţi beneficiari ai recursului compensatoriu, parte ca urmare a eliberării condiționate, toţi cei peste 13 mii beneficiari cu o cincime a pedepsei, ca efect al recursului compensatoriu. În 1-3 ani ne aşteptăm la o creştere a numărului de deţinuţi faţă de 2017 la un 3000-5000 de deţinuti. Efectele se vor vedea si în ce priveşte populaţia penitenciarelor, nu doar în ce priveşte agravarea evenimentelor care se întâmplă aproape în fiecare zi şi sunt comise de recidivişti din această promoţie Toader", Sorin Dumitraşcu, liderul sindicatelor din penitenciare.  

188 de români au fost tâlhăriţi, violaţi ori bătuţi în ultimul an de recidiviştii care au ieşit mai devreme din închisori. 5% dintre cei eliberaţi, adică aproape 650 de recidivişti, s-au întors după gratii la scurt timp de la eliberare.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri