Sute de persoane au participat la o slujbă la Patriarhie în timp ce mii de oameni protestau în toată țara

Data publicării:
imagini slujba patriarhie 05 11 2015

În aceste zile de durere, dar și de frământare socială, Patriarhia Română cheamă pe fiii Bisericii la rugăciune pentru pace și unitate, deoarece rugăciunea este izvor de lumină și înțelepciune, de înnoire spirituală și morală în viața Bisericii, dar și în viața societății noastre. La Catedrala Patriarhală, rugăciunea pentru pace și unitate se va desfățura în fiecare zi începând cu orele 18:30”, a anunțat într-un comunicat de presă Patriarhia Română.

Slujba Acatistului Mântuitorului Iisus Hristos și Paraclisul Maicii Domnului au fost oficiate de patriarhul Daniel împreună cu episcopul ortodox român al Australiei și Noii Zeelande, Mihail, și episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Timotei Prahoveanul, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi.

Credincioșii, preoții, monahii și monahiile au aprins candele așezându-le pe caldarâmul de pe Dealul Patriarhiei sub forma unei cruci de aproximativ 10 metri.

Mesaj pentru tineri de la Patriarhul Daniel

Ne cerem iertare dacă unele cuvinte ale noastre au fost insuficient de lămuritoare sau au fost răstălmăcite”, a afirmat patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, într-un Cuvânt părintesc și prietenesc adresat tinerilor.

Citiți și: 

17.000 de protestatari în București și în țară

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri