Mii de oameni au protestat în Piața Victoriei. Ei se tem de o nouă ordonanță

Data actualizării: Data publicării:
20180622210907_IMG_1028-01protest victoriei 22 06 Inquam Photos Octav Ganea

Modificările deja făcute de parlamentari la Codurile Penale au scos din nou oamenii în stradă. Un protest a avut loc sâmbătă în Piaţa Victoriei. Jandarmii au blocat o bandă de circulație pentru a face loc protestatarilor. Manifestații au loc și în alte orașe din țară.

ACTUALIZARE. A crescut numărul protestatarilor din Piața Victoriei. Acolo sunt acum circa 2.500 de oameni. Printre ei este și scriitoarea Ana Blandiana.

La ora 21.00, oamenii au aprins lanternele telefoanelor mobile, au cântat imnul naţional şi imnul UE. Mulţi dintre ei s-au fotografiat cu Ana Blandiana.

Circa 400 de persoane s-au strâns în fața Guvernului şi strigă „Demisia” şi ”Hoţii”. Oamenii spun că se tem de adoptarea unei noi Ordonanţe 13 şi cer vigilenţă sporită, dar şi mobilizare la proteste.

Manifestarea, organizată ca de fiecare dată pe reţelele de socializare, se intitulează „Ordonanta 13 revine! TOŢI în Piaţă!”.

Ca în fiecare seară de după pronunţarea sentinţei în dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat pentru instigare la abuz în serviciu, protestatarii cântă ”Mulţi ani primească”.

Numărul protestatarilor este în creştere, continuând să se alăture grupuri de persoane.

Duminică seară, o altă manifestaţie este programată în Piaţa Victoriei. Aceasta se numeşte „Cod ROŞU de OUG”.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că rămâne în fruntea PSD, a Camerei Deputaţilor şi a coaliţiei de guvernare şi că va merge „până la capăt”, că social-democraţii au greşit că au avut o atitudine procedural corectă în Parlament, iar de acum vor fi „mult mai fermi şi mai radicali” cu ceea ce vor să facă.

Liviu Dragnea le-a cerut scuze „miilor de români care stau în puşcărie pe un articol neconstituţional”.

Nu mă sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Pahonţi, nici Kovesi, nici Băsescu, nici Ponta, nici Oprea, nici alţii. Obiectivele la care m-am angajat şi pentru care mi-am asumat responsabilitatea rămân aceleaşi şi împreună cu colegii mei le vom duce la capăt”, a avertizat Dragnea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri