T. Băsescu despre numărul burselor pentru moldoveni: „Vreau să cred că îl vom mări”

Data publicării:
traian basescu cotroceni presidency ro 26 feb 1

„Pentru mine a fost șocant că Leancă i-a cerut lui Ponta să reducă numărul de burse pentru studenții din Republica Moldova, ori răspunsul nostru nu va fi decât că îl mărim, dând o șansă acestor tineri, să învețe în România, să lucreze în Republica Moldova, în România. România are niște obligații morale față de generația tânără”, a explicat președintele într-un interviu pentru Europa Liberă.

Președintele a fost întrebat dacă cererea premierului moldovean are resorturi în spate. „Așa cum noi ne plângem că studenții care studiază la Londra rămân acolo, și guvernul Republicii Moldova spune bun, aveți 5.000 de burse, dar se întorc prea puțini în Republica Moldova”.

„Eu pot înțelege abordarea lui Leancă , eu nu i-o înțeleg din punct de vedere al europenismului asumat de Leancă și cu atât mai puțin acceptul lui Ponta”, a spus președintele.

Întrebat dacă numărul burselor va fi înjumătățit, Traian Băsescu a răspuns: „Nu. Vreau să cred că vom mări numărul de burse pentru tinerii din Republica Moldova. El a spus că va avea discuții”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri