T. Băsescu: Îi spunem noi lui Rogozin cine suntem: o naţiune care a trăit între trei imperii şi suntem tot aici

Data publicării:
rogozin in moscova crop-1

„Rogozin este un om extrem de impulsiv, de orgolios, iar în cazul de faţă eu suspectez că a făcut declaraţiile după ce se împrietenise bine cu vreo câteva sticle cu vodcă. Este evident că nu poţi să iei în consideraţie acest tip de declaraţii. Ce să ne spună Rogozin, cine suntem? Dacă are nevoie, îi spunem noi lui cine suntem, dacă nu ştie. Şi îi pot spune eu că suntem o naţiune care a trăit între trei imperii, Imperiul Rus la răsărit, Imperiul Otoman la sud şi Imperiul austro-ungar la vest şi suntem tot aici, ei a trebuit să plece de pe-aici. Ăştia suntem noi, iar Rogozin ar trebui să bage bine în cap lucrul acesta”, a spus Traian Băsescu într-un interviu pentru Digi24.

Răspunsul preşedintelui vine după ce vicepremierul rus s-a arătat deranjat de interdicţia de a survola spaţiul aerian românesc şi a ameninţat că, data viitoare, îl va traversa la bordul unui bombardier.

Mai târziu, liderul de la Kremlin a revenit cu o postare pe Twitter în care spune: „da, domnilor români, în curând vă vom explica cine sunteţi şi ce credem despre voi”.

„Eu nu pot să consider că astfel de declaraţii, cel puţin până la proba contrară, sunt declaraţii oficiale ale statului rus. Este un exces, sub influenţa băuturilor alcoolice sau a nervilor sau amândouă la un loc”, a spus Traian Băsescu.

Pe de altă parte, în ciuda tensiunilor din ce în ce mai mari din Ucraina şi a demonstraţiilor de forţă din ultima perioadă ale Rusiei, Traian Băsescu dă asigurări că securitatea naţională a României nu este pusă în pericol. Dar avertizează că un conflict grav ar reprezenta un pericol din punct de vedere economic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri