T. Băsescu l-a decorat pe militarul Florinel Enache, vizitat de B. Obama în spital în SUA

Data publicării:
enache militar barack obama 11 mar-64033

„În semn de recunoştinţă şi apreciere pentru devotamentul excepţional dovedit în timpul executării unei misiuni în Teatrul de operaţii din Afganistan, în timpul căreia a fost rănit, domnul președinte Traian Băsescu a conferit Medalia Naţională „Serviciul Credincios” - clasa I, cu însemn de război, pentru militari, domnului plutonier-adjutant principal Constantin-Florinel Enache”, arată Administrația Prezidențială.

Decorarea a fost făcută la propunerea ministrului Apărării Naționale, Mircea Dușa.

Fotoliu rulant, primit din bugetul MApN

În 3 mai, ministrul Apărării Naţionale a aprobat alocarea a 31.000 de dolari pentru achiziţionarea unui fotoliu rulant pentru plutonierul adjutant principal Florinel Enache, internat la Centrul Naţional Medical Militar „Walter Reed”, din Bethesda, Maryland, Statele Unite ale Americii. Suma a fost alocată din bugetul Ministerului Apărării Naţionale, arată un comunicat al instituției.

În data de 4 mai 2012, plutonierul adjutant principal Florinel Enache a suferit răni grave în urma deflagraţiei unui dispozitiv exploziv improvizat, pe timpul executării unei misiuni de cercetare terestră şi securizare a unui obiectiv pe autostrada A1, Kabul-Kandahar, din Afganistan.

Soldatul a rămas fără picioare şi braţul stâng. Florinel Enache, originar din Vrancea, va fi repatriat după ce se va reface şi după ce îşi va încheia tratamentul la spitalul din Maryland.

Îngrijit din SUA

Militarul a fost vizitat, în centrul medical, de două ori de președintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, și o dată de prima doamnă a SUA, în decursul lunii martie a acestui an.

Fotografiile au fost postate pe contul de Facebook al Ambasadei SUA la București, cu Michelle Obama, în 26 martie, și cu Barack Obama, la a doua vizită, în 11 martie.

Alături de ei, în fotografii se mai află Lilly Pierce, un voluntar care îl ajută pe militarul român.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri