T. Chiuariu, despre căsătoriile între gay în viitoarea Constituție: Nimeni nu a interzis nimic

Data publicării:
chiuariu-1

Nimeni nu a interzis nimic, practic, ci am definit familia ca fiind bazată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie, ceea ce nu cred că excede tradițiilor noastre. Nu înseamnă ca acest articol interzice căsătoria între persoanele de același sex. Nu există o intredicție expresă în acest sens”, a declarat Senatorul PNL și membru în Comisia Revizuire a Constituției.

Acesta a mai completat că amendamentul poate fi rediscutat, dacă vor exista cereri în acest sens.

E un amendament care a fost adoptat cu o largă majoritate, aproape de unanimitate. Așa cum a spus președintele Antonescu, dacă va exista o solicitare în acest sens, putem să îl rediscutăm dacă sunt elemente noi”, a mai spus acesta.

În Constituția veche, ca să exista această posibilitate, ar fi fost nevoie de o modificare legislativă. Chiar dacă lăsăm textul din Constituția veche, care definește familia ca uniunea dintre doi soți, în lispa altor intervenții legislative, căsătoria dintre persoanele de același sex rămâne în afara legii”, a subliniat Chiuariu. 

Articolul 48, alineatul (1) din actuala Constituţie, care are conţinutul „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor” devine: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”. 

Citiți și: 

Victor Ponta: „Nu susțin căsătoriile între persoane de același sex”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri