T. Stolojan, despre desecretizarea dosarului Dunărea: Documentele care puteau incrimina pe cineva au fost curăţate

Data publicării:
stolo ok

Au trecut 24 de ani aproape, da? Dacă era ceva de curăţat, s-a curăţat în această arhivă. Documentele care puteau incrimina anumite persoane au fost curăţate. Nu mă aştept la mari surprize la deschiderea acestei arhive. Cred că ar fi trebuit făcută imediat, deschiderea ei imediată. Au trecut prea mulţi ani ca cei care ştiu că ar putea să păţească ceva că urmare a unor documente incriminatoare să nu le fi curăţat la timp”, a susţinut Theodor Stolojan în emisiunea „Kilometrul 0”, de la Digi24.

Acesta a mai explicat că această întreprindere de comerţ exterior, controlată de securitate, se supunea regulilor generale cunoscute de comerţ exterior din România doar atunci când făcea operaţiuni normale de comerţ exterior.

„În momentul în care se ocupă de exporturi speciale erau complet în afara oricărui control al administraţiei civile. Erau multe operaţiuni care nu puteau fi făcute pe căile normale”, a completat europarlamentarul PDL.

Theodor Stolojan a precizat că o parte din oamenii bogaţi din România au lucrat în întreprinderi de comerţ extern.

„Cei care au lucrat într-un număr de maxim 40, 45 de întreprinderi de comerţ exterior, cât avea România pentru că era monopol de stat, erau oameni poate dintre cei mai pregătiţi câţi au existat în România în domeniul financiar. Azi, omul cel mai bogat din România provine dintr-o întrepridere de comerţ exterior: Ioan Nicolae. Domnul voiculescu, la fel. A lucrat într-o întreprindere de comerţ exterior înainte de a ajunge la Crescent. Domnul Cataramă la fel. Deci sunt foarte mulţi dintre cei care azi au reuşit în tranziţie care provin din aceste interprinderi de comerţ exterior pentru că au avut şi o forţă de muncă calificată în asemenea operaţiuni”, a mai spus acesta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri