Tânăr bătut, jefuit și amenințat cu moartea celor apropiați de rudele unor inculpați pentru că nu a vrut să își retragă o declarație

Data actualizării: Data publicării:
masina de politie
Foto: Facebook/PolițiaRomână

Un tânăr de 22 de ani din Piatra Neamț a fost amenințat și bătut de rudele unor inculpați pentru că nu a vrut să își retragă declarația dată în fața anchetatorilor într-un dosar penal. Șase persoane au fost reținute în acest caz.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, șase persoane au fost arestate preventiv în 20 mai 2020 într-un dosar de camătă, perceperea unor taxe de protecţie şi şantaj.

După pronunțarea soluției, rudele inculpaților au început să amenințe părțile vătămate, folosind în acest scop tineri cu vârste de sub 14 ani, care nu răspund penal. Aceștia le-ar fi cerut părților vătămate să își modifice declaraţia dată în faţa anchetatorilor pentru ca cei arestaţi să poată fi judecaţi în stare de libertate.

Pentru că victimele nu au făcut acest lucru, luni seara, șapte persoane l-au așteptat pe un tânăr de 22 de ani într-o zonă slab întunecată din cartierul Speranța din Piatra Neamț și l-au lovit. Acesta a reușit să fugă în locuința sa.

Agresorii i-au furat tânărului un telefon de 2.000 de lei

„Deoarece aceștia forţau uşa de acces a imobilului, partea vătămată a sărit pe geam şi s-a ascuns în vecinătatea blocului. Inculpaţii, forţând uşa, au pătruns în locuinţă unde au lovit-o şi pe concubina părţii vătămate, ameninţând că-i vor omorî membrii familiei”, se arată în comunicat.

În timpul incidentului, agresorii i-au furat tânărului un telefon și 2.000 de lei.

Șase persoane au fost reținute în acest caz, iar patru dintre ele vor fi prezentate Tribunalului Neamț cu propunere de arestare preventivă. Aceștia sunt acuzați de aderare la un grup infracţional organizat, răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei, lovire sau alte violenţe, ameninţare, violare de domiciliu, distrugere şi tâlhărie calificată.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri