Sari la conținut

Tânăr băut și fără permis, oprit cu focuri de armă

Un tânăr din localitatea Gura Teghii, judeţul Buzău, a fost arestat după ce a fost prins conducând un autoturism în stare de ebrietate şi fără a avea permis de conducere, iar la semnalul poliţiştilor nu a oprit, fiind nevoie ca oamenii legii să tragă cinci focuri de armă.

Potrivit unui comunicat de presă remis luni de Poliţia Judeţeană Buzău, agenţii de circulaţie au vrut să oprească în trafic un autoturism, dar şoferul acestuia nu s-a conformat, relatează News.ro.

Au fost trase cinci focuri de armă, două dintre acestea în plan vertical, iar trei în plan orizontal. Unul dintre gloanţe a atins autovehiculul în partea din spate dreapta jos şi unul în anvelopă, fapt ce a condus la imobilizarea autoturismului şi, implicit, a conducătorului acestuia.

După imobilizare, s-a constatat faptul că la volan se afla un tânăr în vârstă de 27 de ani, din localitatea Gura Teghii, iar în urma testării sale cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie alcoolică de 1,19 miligrame alcool pur în aerul expirat.

Totodată, s-a stabilit faptul că tânărul nu deţinea permis de conducere şi, de asemenea, fiind condus la spital, acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice necesare pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi respectiv refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Judecătoria Pătârlagele a dispus arestarea preventivă a tânărului pentru o perioadă de 30 de zile.