Sari la conținut

Tânără accidentată mortal pe o trecere de pietoni din Capitală de un şofer irakian care a trecut pe roşu

Accidentul s-a produs luni, în jurul orei 22.00, la intersecţia bulevardelor Vasile Milea şi Iuliu Maniu. Tânăra, în vârstă de 24 de ani, a fost lovită de o maşină, în timp ce traversa pe la trecerea de pietoni, împreună cu o prietenă, a spus purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei, Andrei Codău, potrivit Mediafax.

Şoferul, care conducea un autoturism Citroen C5, cu numere de Bulgaria, a trecut pe culoarea roşie a semaforului şi a lovit-o în plin pe tânăra care traversa pe la trecerea de pietoni. În urma impactului, tânăra a fost aruncată aproximativ 30 de metri şi a murit pe loc.

Potrivit lui Andrei Codău, şoferul a fugit de la locul faptei şi la puţin timp după accident a schimbat numerele maşinii cu plăcuţe de înmatriculare provizorii. Acesta a dus apoi maşina în curtea unor cunoscuţi din comuna Roşu, judeţul Ilfov. Ulterior, bărbatul a mers în localitatea ilfoveană Domneşti, cu intenţia de a pleca mai departe, fiind însă prins de anchetatori "pe baza unor informaţii".

Poliţiştii Brigăzii Rutiere l-au găsit pe bărbat în casa unor prieteni ai acestuia, din localitatea ilfoveană Domneşti, unde încerca să se ascundă.

Acesta are 22 de ani, este cetăţean irakian rezident în Bucureşti şi avea permis de conducere din Irak.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit poliţiştilor, tânăra care a decedat este din judeţul Harghita şi venise la Bucureşti pentru un master.

Pe aceeași temă