Tânăra împuşcată în ochi, în cartierul Militari, a fost supusă azi unei operaţii reparatorii

Data publicării:
atac armat militari politisti mediafax-1

Nerăbdătoare şi plină de speranţe, Daniela Borz aștepta intervenţia prin care medicii încearcă să-i refacă faţa distrusă de un glonţ.

După trauma pe care am suferit-o, a fost destul de greu să îmi revin. Eram în depresii groaznice, ascundeam oglinzile, dar am pus piciorul în prag şi am spus că nu sunt un monstru”, a povestit fata.

Tătăl este alături de ea: „Am mari emoţii, ştiu că este o operaţie grea. Cele mai mari aşteptări şi cele mai mari speranţe. Are osul distrus şi până la finalizare mai are nevoie de multe operaţii”.

Medicii îi reconstruiesc Danielei orbita distrusă de glonţul de cauciuc. Implantul montat iniţial nu putea fi susţinut, pentru că proiectilul a provocat fracturi majore. Doctorii au folosit grefă de ţesut de la pacientă, dar şi o proteză din titan. Aproape cinci ore au stat în sala de operaţii.

Întreaga intervenţie costă aproximativ 10 mii de euro, dar familia Borz nu va plăti niciun ban. Medicii, angajaţi ai unei clinici private, au operat-o gratuit. Este însă doar o etapă din procesul de refacere medicală şi estetică prin care va trece tânăra. Peste patru luni, Daniela va veni din nou la spital, de astă dată pentru refacerea pleoapei inferioare, distrusă în proporție de 50%.

Nu-şi pierde speranţa că, într-o zi, viaţa ei va reveni la normal.

Nu ies singură. Mereu sunt cu prietenii şi cu familia, se mai uită lumea şi spun: uite-o pe tipa împuşcată, mă fac că nu îi aud. E destul de dureros”, a mărtusit aceasta.

Tânărul care a împuşcat-o pe Daniela, dar şi pe tatăl ei anul trecut în noiembrie, în cartierul Militari din Capitală, este cercetat în stare de arest, iar surorile lui, de la care a pornit scandalul, sunt anchetate în libertate. Două familii trăiesc acum o dramă provocată de o ceartă, la o coadă, într-un magazin.

Daniela Borz l-a dat în judecată pe agresor şi pe surorile lui şi le-a cerut daune un milion de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri