Tânărul care a provocat accidentul de la Floreşti avea 28 de ani şi lucrase pe vase de croazieră

Data publicării:
accident 3-1

G. D. avea 28 de ani, era din Bucureşti și lucrase în ultimii ani pe vase de croazieră. Văzuse aproape întreaga lume, spun membrii familiei și apropiați ai acestuia, scrie Mediafax.

De altfel, pe contul său de Facebook, tânărul a postat în ultimii trei ani sute de fotografii din destinaţii precum Brazilia, Polul Nord, Italia, Grecia, Turcia.  Între timp, după producerea tragediei, contul său de Facebook a fost şters.

În aceste zile, tânărul era în concediu acasă, iar vecinii săi din București spun că săptămâna trecută l-au văzut cu prietena lui şi că cei doi nu păreau să aibă probleme. Cu o zi înainte de producerea accidentului, G. D. postase pe contul de Facebook o invitație către prieteni într-un club din București.

Sâmbătă după-amiază, tânărul a postat pe contul său de pe reţeaua de socializare mesajul prin care lăsa să se înțeleagă că va face un gest extrem, mesajul fiind postat din judeţul Prahova, dintr-o localitate apropiată locului accidentului. Familia sa, care a văzut mesajul, a intrat în alertă și a încercat să îl contacteze pe bărbat, însă acesta își închisese telefonul, spun membrii familiei.

Potrivit acestora, se pare că, după ce a postat acest mesaj, G. D. a plecat către munte, iar când a provocat accidentul se întorcea dinspre Braşov.

Mai aveau doar câțiva kilometri până acasă

 

Conform datelor furnizate de Poliția Prahova, în autoturismul BMW care circula regulamentar și care a fost izbit violent de mașina bărbatului se aflau un bărbat din Câmpina, în vârstă de 44 de ani, împreună cu fiul său în vârstă de 12 ani, care locuiau în comuna Bănești, lângă Câmpina. Cu cei doi se mai aflau în maşină un prieten al șoferului, în vârstă de 40 de ani, și două femei, în vârstă de 38 şi 19 ani. Cunoscuţi ai acestora spun că cei cinci se întorceau de la pescuit și mai aveau câțiva kilometri până acasă.

Val de reacţii pe internet 

Gestul tânărului a provocat numeroase reacții pe internet, zeci de persoane postând comentarii la mesajul prin care cel care a provocat accidentul anunța că pleacă „într-o lume mai bună” și își cerea iertare în fața lui Dumnezeu pentru „ceea ce face”.

Mulți dintre cei care au comentat gestul acestuia se declară revoltaţi. De asemenea, sunt și oameni care atrag atenția asupra pericolului pe care îl reprezintă depresia.

Prietenii tânărului se arată șocați de gestul acestuia și transmit mesaje de condoleanțe familiei sale.

Accidentul a avut loc sâmbătă seară, pe Drumul Naţional 1, la kilometrul 81, la ieşirea din Ploieşti spre Braşov. Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, vina pentru producerea accidentului aparţine tânărului de 28 de ani, care conducea un autoturism Proton şi care a intrat pe contrasens, unde a lovit autoturismul BMW X3 în care se aflau cele cinci persoane.

Principala ipoteză luată în calcul de anchetatori este că tânărul ar fi încercat să se sinucidă, intrând cu maşina pe contrasens, însă cercetările în acest caz continuă. Ipoteza a fost conturată după ce tânărul a lăsat pe contul său de Facebook mesajul prin care îşi adio de la cunoscuţi: ]Aveţi grijă de voi prieteni, amici, cunoştinţe! Eu plec într-o lume mai bună şi aveţi grijă pe cine iubiţi să nu păţiţi la fel ca mine! Vă iubesc pe toţi! Iartă-ma, Doamne, pentru ceea ce fac, dar aşa nu mai rezist să trăiesc”, este mesajul postat de bărbat pe contul său de Facebook, mesaj care însoțea trei fotografii reprezentând un colaj de imagini în care apărea alături de o tânără. Una dintre fotografiile postate pe reţeaua de socializare se găsea în mașina bărbatului în momentul în care a avut loc accidentul.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri