Tânărul suspectat că i-a ucis pe doi studenți din Iași a mers la spital după crime. A spus la Urgențe că s-a tăiat într-un geam

Data actualizării: Data publicării:
Ahmed Sami El Bourkadi
Ahmed Sami El Bourkadi a fost dat în urmărire internațională FOTO: Poliția Română

Tânărul suspectat că i-a ucis pe cei doi studenţi din Iași a mers la spital, pentru îngrijiri medicale, după crime și înainte de a dispărea, autoritățile suspectând că a fugit din țară. El avea o rană la mâna dreaptă și le-a spus medicilor că s-a tăiat într-un geam.

„În data de 9 decembrie, s-a prezentat un pacient cu vârstă aproximativ 20 de ani cu o plagă tăiată la mâna dreaptă. Un pacient student, cu un nume cu rezonanță arabă, care a fost tratat în urgență de către Chirurgie Plastică. S-a rezolvat plaga prin sutură și toaletă și a plecat la domiciliu urmând a reveni pentru scoaterea firelor de sutură și control la 5 zile”, a declarat pentru Ziarul de Iași șeful UPU SMURD Iași, Diana Cimpoeșu.

Principalul suspect în cazul dublei crime de la Iași, Ahmed Sami El Bourkadi, în vârstă de 20 de ani, a fost dat în urmărire internațională. Pe numele său a fost emis mandat de arestare preventivă în lipsă.

Acesta este, de asemenea, student la Medicină, ca și cei doi tineri uciși - un bărbat de 25 de ani, de origine marocană, și prietena lui de 23 de ani, din județul Iași. Ahmed Sami El Bourkadi, care este născut în Canada, era coleg și prieten cu cele două victime. Anchetatorii nu exclud ca acesta să fi avut un complice.

Medicii legiști au finalizat necropsiile luni.

Persoana de sex feminin prezenta 33 de plăgi înțepat-tăiate, iar persoana de sex masculin prezenta 17 plăgi înțepat-tăiate cu atingerea organelor vitale. Dispunerea lor părea aproape identică, deci primele păreau cam la fel. Moartea este violentă, consecutiv multiplelor plăgi”, a declarat pentru Digi24 Diana Bulgaru, director IML Iasi.

Mihaela Apostol, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, spune că cele două crime au fost descoperite sâmbătă, în urma unei sesizări venite din partea familiei studentului ucis. Acesta urma să plece cu avionul vineri la Bruxelles, dar nu a mai ajuns și nici nu a putut fi contactat.

Prim procuror Mihaela Apostol, Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași: „S-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat. Descoperirea a fost făcută de către organele de poliție care au fost informate cu privire la posibila dispariție a tânărului student care în cursul zile de 10 decembrie ar fi trebuit să ajungă cu avionul la Bruxelles. Cadavrele prezentau urme de violență, iar în imobil s-au identificat urme de ardere.”

Cei doi tineri locuiau de aproximativ o lună în casa în care au fost uciși.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri