Târgul de Crăciun de la Sfântu Gheorghe, pe modelul celui din Budapesta

Data publicării:
pista

Vedeta târgului care se încheie în ajunul Crăciunului este „Pista Ba". În traducere, s-ar numi "'nea Fane". Este o figurină haioasă care îl ilustrează pe bărbatul din gospodăria secuiască. Păpuşa de numai 11 centimetri are şi un spot publicitar.

Vrabie Zsolt Csuri - meșter: Este un suvenir făcut din lemn, suvenir secuiesc, un omuleț îmbrăcat în haine tradiționale secuiești, dar care nu e bun numai pentru secui, ci pentru oricine. S-a făcut deja un brand, numele de Pista Ba deja e cunoscut în toată lumea.

La câteva tarabe distanță, îl gasim pe meșterul pielar Kovacs Bela, venit din Baraolt. Pe când era copil, a învațat sa facă hamuri. Dar, cum vremurile s-au schimbat, acum ies din mâinile lui frumoase poșete, portofele și huse decorate cu motive secuiești pentru telefoane sau laptopuri.

Kovacs Bela – meșter: Din piele naturală, este foarte important pentru noi să lucrăm în tradiție, nu căptușim gențile ca să nu se strice pe viitor, nu folosesc fermoare, doar atunci când cere clientul, dar de obicei totul e natural și cusut manual.

Cei în căutarea unor cadouri speciale pot găsi câte ceva deosebit la fiecare tarabă din centrul oraşului Sfântu Gheorghe.

Sunt din Ungaria. În fiecare vară, iarnă, este o piaţă aici cu foarte multe produse originale confecţioante manual care îmi plac foarte mult.

Sunt foarte multe lucruri cu specific, lucruri pe care nu le putem găsi în București, acolo unde stau eu spre exemplu. Am văzut câteva păpușele sub formă de personaje maghiare. Îmi plac foarte mult.

Prețurile sunt așa și așa, depinde de buzunar. Ce v-a atras atenţia? Mâncărurile şi mirosurile ...foarte gustoase.

Cei care vizitează Târgul de Crăciun pe înserat, se bucură să audă şi colinde tradiţionale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri