Tăriceanu: Considerăm esențial recunoașterea conturului teritorial al R. Moldova de către toți jucătorii politici

Data publicării:
tariceanu calin popescu

„În aceste zile vor urma consultări oficiale la nivel înalt care vor reconfirma acest sprijin pentru Moldova și sunt convins că și toate țările membre ale Uniunii Europene și nu numai, comunitatea internațională va avea un punct de vedere similar cu punctul nostru de vedere”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Șeful Senatului a reafirmat că Moldova are în România un puternic susținător pe calea reformelor, pe calea modernizării ei și pe calea apropierii de Uniunea Europeană.

Declarația lui Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului:

„Chestiunea referitoare la recunoaşterea independenţei şi suveranităţii Moldovei şi a integrităţii ei teritoriale nu a fost pusă în discuţie. Cel puţin până în acest moment. Având în vedere situaţia din Crimeea, sigur că nu are cum să ne lase indiferenţi, din contră, aş spune că această situaţie ne creează o situație deosebită, o îngrijorare deosebită, care este izvorâtă din pozițiile pe care le-a adoptat Federația Rusă în ultimele zile.

În același timp, vreau să subliniez că România rămâne ancorată ferm câtorva principii, și anume considerăm un lucru esențial, din partea tuturor jucătorilor politici – recunoașterea independenței și suveranității Moldovei și recunoașterea conturului ei teritorial. În același timp, Moldova are în România un puternic susținător pe calea reformelor, pe calea modernizării ei, pe calea apropierii de Uniunea Europeană. Suntem țara care probabil susține cel mai mult acest proces de reforme. Ne bucură pașii pe care Republica Moldova i-a făcut în acest sens, pași care trebuie să continue și care vor reprezenta pe viitor cea mai bună garanție pentru ca Moldova să nu aibă de suferit în contextul în care întreaga regiune este afectată de o serie de crize și de conflicte înghețate.

În aceste zile vor urma consultări oficiale la nivel înalt care vor reconfirma acest sprijin pentru Moldova și sunt convins că și toate țările membre ale Uniunii Europene și nu numai, comunitatea internațională va avea un punct de vedere similar cu punctul nostru de vedere”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri