Taxă pe autostrada București-Ploiești

Data publicării:
bucuresti ploiesti

După ce au anunţat că în câţiva ani vom plăti pentru a circula pe şoselele spre Piteşti şi Constanţa, autorităţile mai aduc o veste proastă: va exista o taxă și pe ruta Bucureşti-Ploieşti.

Pentru a putea exista un pachet atractiv pentru investitori, ne gândeam să fie centura de nord a Capitalei la pachet cu autostrada Bucureşti-Ploiești”, spune Narcis Neaga, directorul general al CNANDR.

Cu alte cuvinte, cine va investi 968 de milioane de euro într-o nouă centură în nordul Capitalei va putea să introducă taxă şi pe autostrada spre Ploieşti.

Acest lucru nu se va întâmpla, însă, mai devreme de 2015, când ar putea fi gata şi cei șase kilometri care leagă Bucureştiul de autostradă. Compania de Drumuri mai are nevoie de 80 de milioane de euro pentru finalizarea lucrărilor.

Între timp, autorităţile au găsit o soluţie temporară pentru o altă problemă: lipsa spaţiilor de servicii.

La kilometrul 35, aproape de ieşirea spre Snagov, va apărea de anul viitor prima benzinărie mobilă.

Tot pe banii drumarilor vor autorităţile să construiască alţi 226 de kilometri de autostradă. Contractele pentru asfaltarea celor 58 de kilometri de şosea dintre Comarnic şi Braşov şi a celor 50 de kilometri de centură ai Capitalei, precum și a șoselei dintre Piteşti și Craiova urmează să fie semnate în această toamnă. Când vor fi gata, se va circula cu taxă, de 3 euro la fiecare 100 de kilometri. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri