Taximetristul cu pistol a fost concediat: Nu era armă letală

Data publicării:
taximetrist pistolar

Taximetristul din Bucureşti filmat când ameninţa un client cu pistolul este subiect de anchetă la poliţie. Bărbatul susţine însă că nu a făcut nimic rău: arma era cu aer comprimat, bile de cauciuc şi oricum a predat-o anchetatorilor. Chiar şi aşa, are şanse mici să mai facă taximetrie: autorităţile vor să îi ridice atestatul de profesionist.

Taximetristul care flutură pistolul spre client a fost filmat în apropiere de aeroportul Otopeni, de unde luase o comandă. Şoferul s-a înfuriat când pasagerul i-a reproşat traseul ales şi l-a anunţat că vrea să coboare din maşină. După ce a scăpat de şoferul agresiv, clientul a sunat imediat la Speed Taxi, compania cu care colabora şoferul.

Camelia Marin, managerul companiei Speed Taxi: „Am primit o sesizare din partea clientului. Am încheiat colaborarea cu acest taximetrist. I-a fost ridicat ecusonul de taxi.”

Taximetristul care a generat scandalul public se apără şi susţine că pistolul este doar o jucărie:

Nu este o armă letală, nu răneşte, absolut nimic. L-am predat la poliţie, am depus declaraţie”.

Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al IGPR: „Este un pistol airsoft care nu necesită autorizare. Poliţiştii s-au autosesizat şi au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii de ameninţare”.

Taximetrist: „Nu am cum să-l pierd (atestatul – n.r.), pentru că nu am făcut ceva în asemenea caz încât să pot să-l pierd. Pe acest atestat eu câştig bani, cu care familia mea trăieşte”.

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România a intrat însă pe fir şi nu îl mai vrea pe acel bărbat printre taximetrişti.

Vasile Ştefănescu - preşedintele COTAR: „Legat de atestatul de taxi, probabil, cu sprijinul Primăriei Capitalei, să-i ridicăm acest atestat ca el să nu mai poată face taximetrie niciodată.”

Legea nu îl opreşte însă pe acest taximetrist să mai ia clienţi în maşină. Situaţia se va schimba după ce vor fi aprobate noile norme care prevăd sancţiuni drastice pentru şoferii de taxi care nu se poartă exemplar cu clienţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri