Teatrul de vară din Mamaia a ajuns o ruină

Data publicării:
teatrul

Palatul Festivalului Mamaia, aşa cum a fost numit în 1963, atunci când a fost construit, este astăzi înconjurat de gunoaie şi buruieni.

Sala teatrului care găzduia odinioară turiști veniți atât din țară cât și din străinătate a rămas acum în paragină, iar scena care uimea prin jocuri de lumini și prin artiști care au cântat aici a ajuns o pânză tristă acoperită de graffiti.

În jumătate de secol, pe această scenă au urcat cei mai cunoscuţi şi apreciaţi cântăreţi ai României.

Festivalul de muzică uşoară Mamaia a fost desfiinţat în 2010, atunci când televiziunea publică nu şi-a mai permis să îl organizeze. Pe scena teatrului de vară, care se află în subordinea Consiliului Judeţean, ultimul spectacol a avut loc în 2013 şi s-a numit „La revedere Litoral”.

Sperăm să putem să accesăm fonduri europene pentru reabilitare. Necesită niște lucrări foarte importante de infrastructură și lucrări, eu știu, de rezistență”, spune Cristinel Dragomir, președintele interimar al CJ Constanța.

Pentru că nu a fost renovată niciodată, clădirea s-a degradat atât de tare încât a devenit un pericol pentru oricine intră în ea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri