„Terorist global”, arestat pe aeroport în România. Bărbatul a fost extrădat în SUA

Data actualizării: Data publicării:
arabi cu steaguri si uniforma militara
Un cetățean libanez, considerat un finanțator cheie al grupului Hezbollah, susținut de Iran, a fost arestat la București.

Un cetățean libanez, considerat un finanțator cheie al grupului Hezbollah, susținut de Iran, a fost arestat la București. Bărbatul, în vârstă de 58 de ani, a fost etichetat drept „terorist global” de către Statele Unite în 2018.

Isabella Neagu, jurnalist Digi24: Mohammad Bazzi este considerat un finanțator-cheie al Hezbollah, și potrivit autorităților americane, acesta ar fi reușit să trimită milioane de dolari partidului libanez.

Bărbatul a fost prins pe aeroportul din București, imediat cum a ajuns în România. Acesta avea asupra lui atât un pașaport libanez, cât și unul belgian.

Potrivit anechetatorilor, bărbatul se folosea de mai multe companii care erau pe lista neagră în SUA, pentru a trimite bani în Liban și către terțe persoane din mai multe țări, inclusiv o persoană din China, de exemplu, persoană care pretindea că ar fi cumpărat aparaturăpentru un restaurant.

În final, bărbatul a fost extrădat. Va fi judecat în Statele Unite, unde are deja 3 capete de acuzare, riscând 20 de ani de închisoare pentru fiecare dintre ele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri