Teroristul din Noua Zeelandă a stat 11 zile în România. SRI, Poliţia şi DIICOT vor să afle cu cine s-a întâlnit

Data publicării:
Barbatul care a comis atentatul din Christchurch a fost condamnat la inchisoare pe viata
FOTO: Agerpres

Noi informaţii despre traseul teroristului din Noua Zeelandă prin România. A stat aici 11 zile. A ajuns cu avionul la Bucureşti în 15 noiembrie anul trecut şi a ieşit în 26 noiembrie, prin vama Curtici, adică a intrat în Ungaria.

O comisie formată din reprezentanţi SRI, DIICOT şi ai Poliţiei reface traseul bărbatului prin ţară pentru a afla cu cine s-a întâlnit şi dacă această călătorie are sau nu vreo legătură cu procesul lui de radicalizare.

Australianul a ucis 50 de oameni în două moschei din Christchurch, în Noua Zeelandă.

Suspectul sângerosului atac din Noua Zeelandă ar fi venit la București, în noiembrie anul trecut, iar de aici ar fi închiriat o mașină pentru a se deplasa în Ungaria, informau, vineri, autorităţile bulgare. Acestea anunţau deschiderea unei anchete cu privire la motivul unei călătorii efectuate în noiembrie de extremistul australian de dreapta, autor al atacului asupra a două moschei în Noua Zeelandă. După vizita în Bulgaria, acesta a plecat în România şi apoi în Ungaria, au afirmat autoritățile bulgare, potrivit agenției France-Presse, preluată de Agerpres.

Elevii mai multor şcoli le-au adus un omagiu victimelor din Christchurch.

Noua Zeelanda este încă în stare de şoc după masacrul de vineri.

„Este, clar, mai puțină lume pe străzi. Cred că va mai trece o săptămână sau două până când lucrurile să revină la normal. E mult mai multă poliție care patrulează, am observat în drum spre munc”, spune un bărbat.

Premierul Jacinda Ardern a gestionat tragedia cu un amestec de empatie şi fermitate. Prezenţa ei modestă la comemorări i-au adus respectul internaţional. Tot ea a propus şi schimbarea

rapidă a legislaţiei privind armele de foc.

Jacinda Ardern: „Sunt modalitați prin care putem introduce reglementări eficace pentru deținerea armelor de foc astfel încât să fie vizați cei care trebuie și pe asta ne concentrăm”.

Teroristul din Noua Zeelanda a călătorit foarte mult în străinătate în ultimii 10 ani. Printre cele mai recente destinaţii identificate se numără Israel.

Brenton Tarrant a ajuns în Israel în octombrie 2016 şi a stat 9 zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri