Țigări, carne, dulciuri și alcool - mită pentru magistrați și parlamentari în 2013

Data publicării:
carne de pui 1

Deputatul Gheorghe Coman a ajuns la un pas de arest după ce ar fi cerut bani pentru a-şi folosi influenţa politică. Iar suma, puţin peste 3.000 de lei, ar fi avut o destinaţie precisă - achitarea unei mese la un restaurant din Buzău, unde erau aşteptaţi mai mulţi lideri din Partidul Conservator. Dovadă, spun anchetatorii este o convorbire telefonică interceptată.

Senatorul Niculae Bădălău este acuzat de procurori că ar fi primit mită câteva zeci de kilograme de carne de pui, dar şi 20 de kilograme de ficat de pasăre. În schimb, ar fi promis protecţie pentru administratorii unor mari firme din domeniul cărnii, suspectaţi de evaziune fiscală.

Două vaci, trei oi şi doi miei, dar şi un curcan bio. Este presupusa mita primită de fosta şefă a Parchetului din Gheorgheni, Harghita. În schimb, urma să închidă dosarele celor de la care primea atenţiile.

Un alt magistrat ar fi înclinat balanţa justiţiei în interes personal.

„Nu am luat nicio sumă de bani şi nici nu am pretins vreo sumă de bani de la partenerii de afaceri dintr-o societate cu care colabora fiul meu”, susţinea Angela Nicolae - procuror în cadrul Parchetului ÎCCJ.

Anchetatorii însă o contrazic. Ei spun că Angela Nicolae, procuror-şef în Parchetul General promitea închiderea unor dosare penale pentru câteva sute de lei, bani pentru rate sau bani de buzunar pentru fiul său.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri