TIMIŞOARA. Autorităţile locale au respins oferta clanului Cârpaci de a înapoia temporar o clădire a Spitalului de copii

Data publicării:
nicolae robu-26059

Pentru familia Cârpaci, înapoierea clădirii în care a funcţionat o secţie a Spitalului de Copii nu ar fi fost un gest de mărinimie, ci o simplă afacere, spun consilierii. Din cei 15 aleşi locali, 10 au refuzat oferta, patru s-au abţinut, iar unul a considerat că este totuşi un lucru bun.

„Gândesc totul ca pe o afacere. Şi având în vedere că sunt bani publici, în momentul în care investeşti într-o clădire o sumă de bani şi nu este a ta, există riscul ca şi până acum să primeşti o notificare să eliberezi clădirea”, susţine Simion Moşiu, unul dintre consilieri.

Şi primarul Timişoarei a respins vehement oferta clanului Cârpaci. „Eu am transmis mesajul acesta de multe ori: eu nu negociez că n-am ce să negociez. Această clădire nu mai prezintă interes pentru noi pentru că ar trebui să investim pentru a o putea repara. Să repari ceva ce nu e al tău, ceva ce poţi fi dat afară oricând, nu este o soluţie de urmat”, a spus primarul Nicolae Robu.

La începutul săptămânii, Vladimir Cârpaci i-a propus primarului, Nicolae Robu, să preia temporar clădirea, gratuit. A cerut, însă ca în cei doi sau trei ani cât ar mai funcţiona secţia de Pneumologie în clădirea sa, municipalitatea să investească bani în renovarea imobilului. Copiii evacuaţi la începutul lunii au fost mutaţi într-o altă clădire a Spitalului, unde au condiţii foarte bune.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri