TIMIȘOARA. Criminalul evadat a fost dus la izolare

Data publicării:
2501evadat-45800

A fost audiat de mai multe ori, la fel ca şi gardienii de sub nasul cărora a fugit. Directorul penitenciarului recunoaşte că nu poate garanta că angajaţii lui nu erau înţeleşi cu deţinutul.

Tânărul de 22 de ani a povestit tremurând aventura celor şase ore de libertate. Plin de curaj, a evadat în plin centrul Timişoarei. Camerele de supraveghere au filmat cum a dispărut în câteva secunde.

În imagini se vede cum duba penitenciarului opreşte în faţa sediului de la evidenţa populaţiei, de unde deţinutul ar fi trebuit să ia certificatul de naştere al copilului său. Tânărul profită de neatenţia gardienilor. Pur şi simplu ţâşneşte pe uşa maşinii şi o rupe la fugă. Stupefiaţi, gardienilor le ia câteva secunde să se dezmeticească. Trag după el şi îl urmăresc, însă tânărul este mai iute de picior şi se face nevăzut printre blocurile din zonă. A fost prins după şase ore. Culmea, nu departe de locul evadării. A fost dus direct la penitenciar şi audiat. Directorul penitenciarului a deschis o anchetă pentru a afla dacă gardienii nu cumva l-au ajutat să fugă.

Deţinutul a fost arestat în urmă cu şase luni, după ce a ucis cu sălbăticie un adolescent. La cei 16 ani de închisoare se mai adaugă doi, pentru că a evadat. De altfel, el are un cazier lung: viol, furt şi conducere fără permis.

Citește și Deținutul evadat a fost prins la Timișoara

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri