Pistol cu muniție, găsit de scafandri în canalul Bega

Data actualizării: Data publicării:
masina de politie_fb

O echipă de scafandri şi poliţişti a găsit, joi după-amiază, în canalul Bega, din Timişoara, un pistol cu încărcător şi cel puţin zece gloanţe, în timp ce încerca să recupereze din apă o armă de airsoft care fusese folosită de către un tânăr la o tentativă de tâlhărie, în cursul lunii octombrie. Din primele verificări a reieşit că pistolul găsit în canal avea mai multe componente topite, poliţiştii apreciind că cel care l-a aruncat în Bega a încercat astfel să distrugă seria armei, scrie News.ro.

masina de politie_fb

Potrivit poliţiştilor, anchetatorii caută, alături de scafandri, joi după-amiază, o armă de airsoft folosită în 16 octombrie la o tentativă de tâlrhărie într-un local din Timişoara. Atunci, vânzătoarea care se afla singură în bar a fost ameninţată cu arma de airsoft de către un tânăr. Femeia a apucat să apese butonul de panică, iar atacatorul a plecat fără să ia ceva din bar.

După ce au urmărit imaginile de pe camerele de supraveghere, poliţiştii şi-au dat seama că în momentul atacului tânărul avea şi un complice, un bărbat care păzea localul.

Poliţiştii i-au reţinut, miercuri, pe cei doi, cu vârste de 29, respectiv 32 de ani, pentru 24 de ore, unul dintre ei fiind cercetat pentru tentativă la tâlhărie, iar al doilea pentru complicitate.

Anchetatorii au reuşit să afle de la atacator că a aruncat arma în canalul Bega din Timişoara.

Joi după-amiază, mai mulţi scafandri au intrat în apă pentru a recupera arma de airsoft, însă au descoperit, în schimb, un pistol cu încărcător şi cel puţin zece gloanţe, toate puse într-o pungă.

Din primele verificări, poliţiştii au stabilit că arma a fost arsă, astfel că mai multe componente sunt topite. Potrivit poliţiştilor, se pare că cel care a aruncat arma în Bega a încercat să distrugă astfel seria pistolului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri