Tinerii, principalii actori ai protestelor. Ei vor o țară fără corupție și schimbarea clasei politice

Data publicării:
tinerii

Tânără: „Toată lumea care are orice fel de problemă în acest moment să vină să o verbalizeze, altfel nu înseamnă absolut nimic”.

Este îndemnul pe care mulţi l-au urmat deja, mai ales tinerii. Vor să îi spună preşedintelui ce are de făcut pentru a linişti strada.

Tânăr: „Klaus, strada se consultă în stradă. Să nu aştepte de la noi propuneri de ministru sau de orice altă funcţie acum. Trebuie să ia în considerare cum vrem să fie făcute lucrurile, că nu mai merge aşa ca până acum şi că vom fi cu ochii pe ei. Și dacă nu, îl vom da jos şi pe ăla care vine”.

Tânără: „Noi nu vrem anarhie, noi nu vrem destabilizare. Vrem pur şi simplu să se întâmple lucrurile normal, să nu mai fie toţi corupţii. Eu una personal vreau 10% pentru educaţie, vreau ca spitalele să aibă medici, vreau ca medicii să aibă medicamente”.

Unii dintre tineri au şi revendicări mai concrete. Iar asta pentru că sistemul le-a fost potrivnic, chiar dacă au plătit taxe ani la rând.

Femeie: „Sunt aici pentru că sunt mama unui copil cu dizabilităţi care nu are nicio soluţie în ţara asta. Copilul meu stă acasă cu bonă pentru că în şcoala specială a fost băută şi sedată. Asta este ce îmi oferă ţara în care plătesc impozite de 18 ani”.

Tânăr: „Nu ne angajează nimeni. Am terminat liceul, am un atestat, stau în stradă. + sunt tehnician de aviaţie”.

Printre protestatari sunt şi persoane care cer inclusiv reforma bisericii.

Tânără: „E o nemulţumire personală dar cred că o au mai mulţi oameni din România, faptul că Patriarhia este o insulă protejată perfect împotriva tuturor taxelor, şi cred că reacţia lor în faţa incidentelor din ultimul timp a fost absolut gravă. Şi dacă tot se schimbă lucrurile trebuie bifat şi asta cu siguranţă”.

Zecile de mii de oameni care au ieşit în stradă în cele trei zile promit să nu se dea bătuţi. Vor reveni de câte ori e nevoie până când vor simţi schimbarea.

Tânăr: „23 de ani. Şi sunt catalogat golan pentru că am tatuaje şi ascult un anumit tip de muzică, aşa cum au fost catalogaţi ei (victimele din Colectiv, n.r) ca fiind satanişti. Şi părinţii mei au ascultat rock. Şi părinţii mei au ieşit în stradă, eu de ce să nu fac acelaşi lucru?! Uitati-vă câtă lume este în stradă. Mamă, tată, îmi pare rău dacă mă vedeţi aşa. Dar vă iubesc. Îmi iau ţara înapoi”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri