Tiparul est-european. Ce spun pantalonii Angelei Merkel? 

Data publicării:
angela merkel si pantalonii largi-1

În opinia lui Emil Hurezeanu, gestul trădează nu numai un caracter puternic, bărbătesc, al unei femei care în ultimii ani s-a obișnuit să trateze de la egal la egal cu puternicii lumii, dar și amprenta unor comportamente tipice societății est-europene.

Emil Hurezeanu s-a arătat deranjat de fatul că jurnaliștii au filmat-o pe Angela Merkel, chiar și din greșeală, într-un moment în care aceasta avea nevoie de intimitate.

La vârsta ei preferă pantalonii. Poate sunt şi un simbol falocrat în cazul unei femei putenice care e considerată cel mai puternic cancelar. Avea şi ea nevoie de puţină intimitate. Are de-a face atât de mult cu est -europeni, încât a împrumutat şi ea obiceiul. Asta cu trasul nădragilor în sus şi cu mângâierea testiculelor este unul din gesturile favorite ale est-europenilor”, a argumentat jurnalistul.

Analistul a afirmat că acest gest este unul de redresare, de rebifare, pe care îl făceau oamenii care se simțeau importanți.

Ani de zile când veneam cu avionul la aeroportul Otopeni erau niște soldați în gherete, care, uciși de căldură sau de frig, își trăgeau des pantalonii, mângâindu-și podoabele bărbătești [...] și prin buzunar făceau mici manevre de punere pe centru”, a povestit Hurezeanu.

Jurnalistul a susținut că nu consideră indecent gestul cancelarului, completând că pantalonii erau largi, de gală, Angela Merkel nefiind obișnuită cu acest model.

Emil Hurezeanu consideră că vizita lui Barack Obama în Germania nu a fost un moment istoric, ci a fost un semnal pentru felul în care America vrea să ajute Europa și să grăbească acordul de liber schimb.

Obama a felicitat-o ieri, de mai multe ori, de la Chicago, pe Merkel și nu pe președintele Gauck, care chiar a luptat împotriva comunismului. Doamna Merkel a fost o fată de pastor, care a avut o carieră mai mult conformă. N-a fost decât o pionieră liniștită. Obama i-a admirat public biografia, destinul extraordinar. Să vină ea din Est și să ajungă șefa Germaniei reunificate... Oricum, un american nu s-ar putea afla niciodată în situația doamnei Merkel”, a conchis analistul. 

Citiți și:

TOP VIDEO. Pantalonii i-au făcut probleme Angelei Merkel

E. Hurezeanu, despre vizita lui Obama la Berlin: Momentul mi se pare puțin exagerat

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri