TÎRGOVIȘTE. Suspectul şi-a recunoscut vina, va fi propusă arestarea preventivă

Data publicării:
18 2002anchetatargoviste-50206

Actualizare 23.00. Tânărul acuzat că a înjunghiat mortal elevul de 15 ani a fost reţinut, urmând să fie prezentat marți magistraţilor Tribunalului Dâmboviţa cu propunere de arestare preventivă.

LA 100 DE METRI DE LICEU. Un elev din Târgoviște a murit, după ce a fost înjunghiat în gât | DIGI24

Tot marți, colegii şi prietenii băiatului înjunghiat mortal au decis să se întâlnească pe Platoul Prefecturii Dâmboviţa, pentru a-i aduce un ultim omagiu adolescentului, dar şi pentru a protesta faţă de violenţa din societatea românească.

Actualizare 17.00. Suspectul a fost audiat la Poliţie. El şi-a recunoscut fapta.Poliţiştii şi procurorii încearcă să găsească arma crimei. Cuţitul a fost căutat timp de două ore în albia unui rău, dar nu a fost găsit.

Suspectul va fi adus la sediul Parchetului din Târgovişte.

Anchetatorii încearcă să stabilească motivul comiterii crimei.

Actualizare 14:18.Tânărul de 19 ani care este suspectat că l-a agresat pe elev a fost prins pe o stradă lăturalnică. Polițiștii au fost la familia acestuia pentru a afla ce locuri frecventează acesta.

El a fost prins în trafic, în apropierea orașului, de o patrulă de Poliție. Nu era în oraș, a mers pe jos. Încă nu sunt informații că el s-ar fi deplasat spre Răzvad, localitatea de unde era, sau avea intenția să părăsească județul.

Era un elev care câștigase balul bobocilor și avea un comportament ireproșabil la școală. Nu avem nicio informație că agresorul este un elev al liceului, sunt doar niște speculații. Nu știm cine l-a putut ataca pe acest copil pe stradă.

Avem doi paznici care sunt angajați ai școlii, ei nu au nicio dotare corespunzătoare care măcar să-i impresioneze pe cei care ar încerca să intre în școală, dar cu acești doi paznici am păstrat un mediu calm până acum în școală.

Nu putem face decât să sensibilizăm autoritățile ca în perimetrul școlilor să fie mai mult pază, în așa fel încât elevii să fie în siguranță și în afara școlii. Cred că o să facem o campanie prin care să arătăm la ce duce violența. Chiar astăzi polițistul de proximitate era în școală și făcea informări.

Știm că făcea naveta de la țară, venea cu colegii, pleca cu colegii”, a spus Suzana Ilie, directoarea Colegiului Economic „Ion Ghica” din Târgoviște.

____________________

Actualizare 13:50.Mihaela Gună, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, a declarat că, în acest caz, Poliția și Jandarmeria ar fi trebuit să își facă datoria.

„Ar trebui să ne asumăm responsabilitate pentru a le asigura copiilor securitatea în și pe lângă școală. Încercăm să îi învățăm pe părinți să fie părinți, dar nu putem să apărăm copiii cu mâinile goale de tot ce se întâmplă în jurul lor”, a declarat Mihaela Gună, președinte FNAPIP.

Acesta a subliniat că Ministerul Educației nu este responsabil de cele întâmplate, atât timp cât nu s-a întâmplat în incinta școlii.

„Ar trebui să întărim paza în incinta școlii. Este inacceptabil să trimitem copilul la școală și să nu se mai întoarcă. Ministerul Educației nu este responsabil, atât timp cât nu s-a întâmplat în interiorul școlii. Poliția și Jandarmeria ar fi trebuit să își facă datoria”, a mai spus Gună.

Actualizare 13:32: Elevul înjunghiat în gât a murit pe patul de spital.

Copilul a murit pe patul spitalului, în unitatea de primiri urgențe. Acolo se află și Poliția,care a preluat cazul. Aceste lucruri s-au petrecut pe la 12:45, elevul de clasa a IX-a intra la școală la ora 13.00. Locul este un gang, o zonă de trecere, lângă un fost magazin și o zonă absolut publică. Liceul se află la nici 100 de metri de locul faptei”, a spus Ovidiu Băsceanu, inspector general adjunct ISJ Târgoviște, la Digi24.

Acesta a mai spus că la acest Colegiu există paznic și în timpul zilei, dar și noaptea.

La ieșirile din oraș s-au instalat filtre de polițiști. Aproximativ 40 de polițiști participă la acţiunea de prindere a agresorului.

Ancheta este în curs de desfășurare, iar după ce se vor lua în calcul toate detaliile anchetei urmează să fie făcută publică încadrarea juridică a faptelor, a spus pentru Digi24 Raluca Florescu, purtător de cuvânt al IPJ Dâmbovița.

Zona în care liceul e situat e una cu mai multe unități de învățământ. Exista un polițist pentru fiecare dintre acestea. Polițiștii au fost primii ajunși la fața locului. O echipă de poliție rutieră a acordat tânărului primul ajutor și l-a transportat la spital. Vor fi verificate toate unitățile comerciale din zonă astfel încât, dacă există imagini surprinse, să intre în posesia noastră pentru a depista cât mai repede suspectul”, a spus Raluca Florescu, purtător de cuvânt IPJ Dâmbovița.

Vor fi verificate toate unitățile comerciale pentru a vedea dacă sunt camere de supraveghere și pentru a putea ajuta la ancheta Poliției.

_______________

Elevul a fost găsit la o distanță de aproximativ 300 de metri de Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgoviște.

Incidentul a avut loc după orele prâznului.Motivul încă nu este cunoscut.

Adolescentul era conștient în momentul în care a fost găsit, dar nu a putut da detalii despre acest incident.

Autorul a fost identificat, fiind vorba despre un tânăr de 19 ani, din localitatea Răzvad de lângă Târgoviște.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri