Titus Corlăţean: Ameninţarea Rusiei este o realitate

Data publicării:
titus corlatean la digi24 - captura

Controlul Rusiei asupra Transnistriei „este o modalitate de a provoca instabilitate în regiune, de asemenea în Republica Moldova, şi să pună piedici pe drumul acesteia către integrarea europeană. Acest lucru ne îngrijorează foarte tare. Ne numărăm printre partenerii NATO care militează pentru o prezenţă militară mai rapidă şi mai puternică pe flancul estic, pentru a consolida încrederea României, Poloniei şi a statelor baltice în ceea ce priveşte securitatea comună, care este garantată de Alianţa Nord-Atlantică”, a spus Titus Corlățean.

Referitor la anexarea Crimeei la Rusia, Titus Corlăţean a declarat că este un gest ilegal şi că, în aceste circumstanţe dramatice, trebuie să existe o poziţie politică puternică şi coordonată la nivel european şi euro-atlantic.

Pe termen scurt, actuala putere din Rusia crede că a câştigat. Dar, pe termen lung, ar putea exista consecinţe negative serioase pentru Rusia. Trebuie să avem o voce puternică şi să nu facem concesii din motive economice. Trebuie să asigurăm respectarea principiilor fundamentale ale legilor internaţionale. Pentru că, dacă acceptăm rescrierea ordinii legale internaţionale, toată lumea va pierde. Să schimbi graniţe prin acţiune militară fără o poziţie fermă din partea comunităţii internaţionale este greşit”, spune ministrul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri