Titus Corlățean, la Digi24 : Această aşa-zisă lege privind frontiera de stat a Transnistriei e o provocare

Data publicării:
titus corlatean mfax

„Nu are nimeni din comunitatea internațională a da curs unor astfel de gesturi. Includerea unor localități în partea controlată de guvernul moldovean este o chestiune inacceptabilă”, a declarat șeful diplomației române, în emisiunea „Imparțial”.

Titus Corlățean a spus că astfel de gesturi ale separatiștilor îngreunează suplimentar procesul de negociere în formatul 5 + 2, care nu a avansat.

„Sunt gesturi provocatoare, lucruri ce trebuie sa fie tratate politic de actorii implicaţi în procesul de negociere. M-am bucurat să văd reacţia guvernului american. Am fost reticenți în a lua o poziție publică, tocmai pentru a nu oferi pretexte altora să utilizeze aceste luări de poziție ale României, dar o spun clar: împărtășim opinia SUA, OSCE și a Guvernului Moldovei”, a subliniat Titus Corlățean.

Controversata lege prevede includerea în componenţa Transnistriei a satului Varniţa, care este controlat de autorităţile de la Chişinău. 

Decizia unilaterală a Tiraspolului a stârnit îngrijorare la Chişinău, unde ministrul moldovean al Apărării a avertizat că Republica Moldova este pregătită să riposteze în cazul unui atac al separatiştilor transnistreni. 

Parlamentul de la Chişinău discută astăzi problema transnistreană, în contextul tensiunilor recente.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri