Tolo.ro: Șefa Inspecției Sanitare de Stat a propus secretizarea compoziției dezinfectanților

Data publicării:
simona parvu crop agerpres

FOTO: Agerpres

Discuția despre biocide a avut loc marți, 31 mai 2016, într-o încăpere din Ministerul Sănătății. Tema întâlnirii era: ce e de făcut de acum înainte. La discuție iau parte 12 persoane, secretarul de stat Corina Pop fiind oficialul cu cel mai înalt rang. Mai sunt în sală Adrian Ionel, directorul de la ”Cantacuzino”, Simona Pârvu, director la Inspecția Sanitară de Stat, Ștefan Voinea, consilierul ministrului, și reprezentanți de la Comisia de Biocide, DSP și alte câteva foruri.

Unul dintre participanți a povestit jurnaliștilor de la gsp.ro că șefa Inspecției Sanitare de Stat, Simona Pârvu, a prezentat un plan aberant de testare a dezinfectanților, „o struțocămilă neîntâlnită nicăieri în lume”. Șefa Inspecției Sanitare de Stat „vorbea de parcă era Hexi Pharma. Scena era uluitoare! Simona Pârvu zice că din cauza acestor analize fizico-chimice au ajuns toți să se teamă și că e suficientă testarea eficacității; că au deja rezultate care arată că dezinfectanții au dovedit că sunt eficienți”, a povestit martorul la discuție. „Lucrurile s-au încins rău, pentru că au sărit la ea câțiva oameni de la alte instituții, specialiști”, a povestit un alt participant la discuție. „Cum puteți, doamna Pârvu, să susțineți că nu contează concentrația și ce e în produs, ci doar eficacitatea? Dacă producătorii ar pune cianură în biocide și ar omorî bacteriile, atunci biocidele ar fi conforme, după socoteala dumneavoastră?”, i s-a spus șefei Inspecției Sanitare de Stat.

Susținută de secretarul de stat Corina Pop, Simona Pârvu a spus că statul nu poate să oblige producătorul să divulge compoziția produsului. Ea a pledat astfel pentru secretizare, punctează jurnaliștii de la gsp.

Ședința s-a încheiat nedecis, iar discuția se va relua săptămâna viitoare.

„Atmosfera e următoarea: cei vechi din minister așteaptă să vină alegerile și să măture guvernul tehnocrat. Stau pur și simplu, la propriu, cu spatele la consilierii ministrului. Așteaptă să se întoarcă ai lor”, a subliniat martorul citat de gsp.

O sursă judiciară, citată sub acoperirea anonimatului, completează tabloul: „Cei implicați în tolerarea Hexi Pharma încearcă să tragă de timp. Și speră să îmbrobodească publicul cu teoria eficienței”.

Citiți materialul complet pe tolo.ro.

Citiți și: 

Punctul de vedere al secretarului de stat Corina Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri